Sva događanja u regiji koja će vas natjerati na vikend putovanje

Sva događanja u regiji koja će vas
natjerati na vikend putovanje

Beč

Vikend događanja su nešto čemu se veselimo cijeli radni tjedan, no zašto ne bismo planirali odlazak na koncerte, izložbe i festivale u gradovima koji su svega dan puta udaljeni. Dobar sadržaj je uvijek odličan razlog za vikend putovanje ili mini godišnji… taman kao priprema za zimske odmore.

Ljubljana

Ljubljana ove jeseni donosi jako mnogo dobrih koncerata. Studeni je posebno pun. Naime, već 11. u mjesecu u Ljubljani nastupit će Brit Floyd u dvorani Tivoli, koncert slijedi Fatboy Slim 17. studenog u Kurzschlussu, Anna Calvi 20. studenog u Kinu Šiška te Bryan Adams 20. studenog u Areni Stožice. Ako dobro isplanirate svoj kalendar koncerata možda biste čak i mogli stići na sva četiri koja će obilježiti studeni u najbližem nam susjedstvu.

Beograd

Beograd je s druge strane tijekom studenog u znaku festivala. Prvo vas čeka 12. studenog Kaktus 2018 – festival integriranih komunikacija. Četvrti po redu Festival integriranih komunikacija – KAKTUS 2018, pod sloganom “Idea is nothing without execution”, bit će održan 12. i 13. studenog u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Ove godine naglasak festivala je na kvalitetnim i izvanvremenskim izvršenjima, bez kojih ni jedna ideja ne bi preživjela.

Samo dva dana kasnije – 15. studenog, održat će se No Sleep Festival 2018. Radi se o glazbenom festivalu na kojemu će u Luki Beograd nastupiti Fatboy Slim, Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge, Olof Dreijer, Dax J, Dj Tennis b2b Marcel Fengler, Aleksi Perala, I Hate Models, Francois X, Randomer i mnogi drugi. Sada imate i izbor gdje i kada ćete poslušati Fatboy Slima – u Ljubljani ili Beogradu?

Nakon što je prošle godine prva CGA Belgrade konferencija, kao pionirski pothvat u regionu, privukla više od petsto posjetitelja, organizatori su za drugo izdanje pripremili još bogatiji sadržaj kroz najzanimljivije spojeve filmske, gejming i IT industrije.

Najveća zvezda ovogodišnje CGA Belgrade konferencije bit će Mike Seymour, osnivač VFXGuide-a i ambasador tehnološkog razvoja kompjuterske animacije, čiji su tutoriali bili polazna točka za generacije najznačajnijih artista širom svijeta. Uz njega će svoje iskustvo o radu na prošlogodišnjem filmskom hitu „Blade Runner 2049“ podijeliti Shahin Toosi, dok će Victor Perez pričati o tome kako se iskustva koja je stekao na filmskim serijalima kao što su „Star Wars“ i „Harry Potter“ mogu primijeniti na projektima sa znatno manjim budžetom.

Kako se registrirati i prisustvovati CGA Belgrade saznajte ovdje.

Beč

Beč tijekom studenog donosi nekoliko jako dobrih događanja i razloga zašto se ovom austrijskom gradu iznova vraćamo čim malo zahladi. Jednostavno je neodoljiv tijekom jeseni i zime. prvo što biste htjeli posjetiti jest Harry Potter Festival u English Cinema Haydn 6. i 13. studenog. Svi zaljubljenici u magiju, Harryja Pottera i Beč doći će s ovim festivalom na svoje. Nakon genijalnog festivala 16. studenog u Beču nastupa Tom Odell. Novi album koji je nedavno objavljen moći ćete sada i uživo poslušati u Gasometeru. Na istoj lokaciji 21. studenog nastupit će Hozier. Kako sada stvari stoje petkom su u Beču odlični koncerti. I odlična su isprika za vikend putovanje u omiljeno nam zimsko odredište.

Milano

Nešto udaljeniji, no s jednako dobrim događanjima, Milano u studenom donosi dva koja ne smijete propustiti: izložbu The Art of Banksy. A visual protest u MUDEC – Museo delle Culture i Linecheck 18 – Music Meeting and Festival u BASE Milano. Banksyja ne treba posebno najavljivati i objašnjavati. Ako i niste ljubitelj street arta, njegova je pojava toliko značajna, ne samo na umjetničkoj i popularnokulturnog razini, već kao općekulturna pojava da ga ne smijete propustiti. Izložba je za posjetitelje otvorena od 21. studenog pa sve do 14. travnja. Linecheck je festival koji spaja glazbenike, ljubitelje glazbe, izvođače, teoretičare i sve one koji osim što stvaraju i slušaju glazbu, vole o njoj i pričati. Preko 200 govornika je ono što vas čeka na ovom zanimljivom festivalu. Festival počinje 22. i traje do 25. studenog. I također je najbolji razlog za petodnevno putovanje u Milano.

Preporuka

Zatvori