Savršeni blagdanski stol mogao bi izgledati ovako

Studio Eventastic svojim kreativnim i inovativnim idejama svakodnevno obogaćuje evente i interijere. Odabir lokacija za posebna snimanja je uvijek izazov, ali ovoga puta nije bilo dvojbe. Stara ljuštura, čuvala je samo za njih posebno blago.

Hotel Miramare je oživio na jedan dan

Hotel Miramare u Crikvenici jedan je od prvih velikih hotelskih objekata na području crikveničke rivijere. Sagrađen je 1905. godine, te se arhitekt prilikom gradnje okrenuo ka karakterističnim arhitektonskim oblicima tog vremena s lođama, balkonima i terasama. Detalji na pročelju izgrađeni su u stilu secesije. Hotel je u unutrašnjosti sačuvao originalni tlocrt.

Hotel Miramare je objekt tipičan za hotele svog doba, doba početka razvoja turizma, ali pripada među uspjelije i kvalitetnije projekte svoje vrste na kvarnerskom području. Nudio je glamur i 70 luksuznih soba, a već dva desetljeća tek je ružna slika u središtu Crikvenice, uz samu gradsku plažu. Tijekom posljednjih godina najviše diplomskih radova na arhitektonskom fakultetu upravo se piše na temu kako obnoviti Miramare, a uskoro će to nekome i poći za rukom jer hotel početkom prosinca kreće u potpunu obnovu nakon prodaje.

Blagdanski stol iz snova

“Sve ovo je razlog što smo svoj godišnji i nama najvažniji editorijal snimile baš tamo i to pod oštrim objektivom naše drage kolegice Barbare Tursan Mišić, koja jedina zna na svoj svojstven način zamrznuti vrijeme, sakriti nebitno i naglasiti sve nevidljive detalje, odvesti vas na čarobno putovanje kroz vrijeme. Po posljednji put smo vratile sjaj staroj dami prije nego krene u obnovu. Naše viđenje blagdanskog stola je jednostavno, ali raskošno.” otkrile su Iva Duduković i Dražana Paladin Pavelić iz Eventastica.

Stol inspiriran minulim vremenom, spojio je razne elemente, pomalo i nespojive. Jednostavni laneni stolnjak, raskošni zlatni pribor za jelo, kristalne čaše, ali opet jednostavno ukrašene salvete od lana. Personalizirani pokloni, kartice imena napravljene na crnim kuglicama za bor, koje gosti mogu ponijeti doma, otisnuti jelovnik i visoke svijeće doprinijele su dašku glamura. Iako je sve bilo prilagođeno bojama betona i sirovog drveta, primjesa kristala i zlata oživili su raskoš u jednostavnoj postavi.

Slastice dizajnirane od strane Toš slastičarnice iz Crikvenice posebno za ovu prigodu dale su sladak okus cijelom stolu, unijele su život u stare zidine i zaintrigirale maštu svojom nestvarnom tortom.

Raskoš na skroman način

Osim zimzelenog bilja spletenog u vijence i girlande, bogate vrtne ruže, crne smokve i raspukli šipak utoplili su prostor i na taj način smo pokazali kako cvijeće i voće ima mjesta i na blagdanskom stolu. Mnogi antikni predmeti bili su korišteni za oživljavanje kulise, tako slike, lusteri, posuđe s početka stoljeća se vratilo na mjesto gdje su možda nekada davno stvarno i bili.

“Napraviti to na ovoj posebnoj lokaciji svakako je bila privilegija i ponosne smo na ishod, jer nismo ni znale što će nas dočekati s obzirom na to da je hotel godinama zatvoren za javnost. Čitatelje vodimo u za mnoge neznanu lokaciju i donosimo im dio te čarolije, a ujedno ih savjetujemo i inspiriramo kako da urede svoje domove i blagdanske stolove za nadolazeće blagdane.” za kraj su komentirale cure iz Eventastica.

Foto: Barbara Tursan Mišić

1