Ovo će vam popraviti kišni dan

Uzastopni kišni dani mogu posve pokvariti raspoloženje te utjecat na naše ponašanje, osjećanje, zdravstveno stanje i općenito nas učiniti depresivnima. Posebno su na takve vremenske uvjete osjetljivi meteoropati, no u današnje vrijeme se svi možemo proglasiti do neke mjere osjetljivima na vrijeme i njegove promjene.

rain works post

Umjetnik Peregrine Church, često uz pomoć prijatelja Xacka Fischera i Foresta Tressidera, stvara ulične umjetničke radove engleskog naziva “Rain Works” koji svakom prolazniku uljepšavaju i oplemenjuju dan. Kako sami kažu, stvaraju radove kako bi se ljudi počeli radovati kišnim danima. Kiša se ne može izbjeći, no zašto joj se ne bi onda i radovali? Njihovi radovi su polutrajne ulične intervencije, traju do četiri mjeseca, posve su ekološki prihvatljivi, ne utječu na pločnik na bilo koji način tako da nisu skliski (jako bitno za kišne dane!).

rain works post 2

Motivi za “Rain Works” su razni, od umjetničkih crteža, motivacijskih i inspirativnih poruka, do grafičkih društvenih igara kao što je popularna “školica”. Sve o “Rain Works” pothvatu možete saznati na web stranici rain.works i na facebook stranici.

0