Genijalna igra koju nećete moći prestati igrati

Genijalna igra koju nećete
moći prestati igrati

ezgif.com-resize

Ove godine za Dan žena poklonite jedan stvarno originalan poklon – Strašne žene, prvu hrvatsku društvenu igru koja slavi doprinos žena društvu. Igru koju je osmislila zagrebačka udruga K-zona možete nabaviti putem crowdfunding kampanje kojom se osigurava tisak njenih prvih 1000 primjeraka, a kojom je već u prva 2 dana trajanja prikupljeno čak 39% od ukupnog potrebnog iznosa. Igra Strašne žene igrače i igračice upoznaje sa ženama koje su dale izniman doprinos u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti, a među kojima su i hrvatske Nada Dimić i Marija Jurić Zagorka.

Strašne žene

Igra Strašne žene na zabavan način teme rodne ravnopravnosti spušta s razine političkih floskula u svakodnevni život. Tako ženama, djevojkama i djevojčicama čini vidljivima postignuća žena koje mogu biti inspiracija u njihovom poslovnom životu, kao i pri odabiru zanimanja i školovanja.

Strašne žene

Kao što dječaci u medijima i u širem javnom prostoru, filmovima i knjigama imaju sveprisutne muške uzore, nužno je da i djevojčice u svom odrastanju imaju vidljive istaknute žene koje ih mogu inspirirati. Svaki put kad djevojčica uzme slikovnicu ili knjigu u kojoj nema bitnih ženskih likova, dobiva suptilnu poruku da su žene, pa tako i ona – manje bitne i manje važne. – izjavila je Gabrijela Ivanov, izvršna direktorica K-zone.

Kakva su pravila igre?

Igra je realizirana u suradnji s osam domaćih ilustratorica (Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth i Nataša Rašović), koje su ilustrirale portrete Strašnih žena na kartama, te spisateljem i programerom Želimirom Perišem. Pravila igre su vrlo jednostavna pa Strašne žene”mogu igrati i najmlađi, od 5 godina nadalje, a zbog svoje edukativne komponente pogodna je za korištenje u nastavi ili na radionicama.

Karte iz društvene igre Strašne žene

Karte iz društvene igre Strašne žene (2)

Udruga K-zona, koja je osmislila igru, u javnosti je najpoznatija po nezavisnom mediju VoxFeminae.net i Vox Feminae festivalu, kroz koje već 12 godina sudjeluje u promicanju ideja i postignuća pojedinki, pojedinaca i inicijativa na poljima rodne ravnopravnosti, društvene pravednosti i nezavisne kulture. Igra je dobila ime upravo po jednoj od najčitanijih sekcija na VoxFeminae.net – Strašne žene – u kojoj donose biografske tekstove o ženama koje su svojim postignućima dale važan doprinos društvu.

Ova društvena igra prvi je proizvod budućeg društvenog poduzeća koje će u suradnji s umjetnicama, aktivistkinjama, teoretičarkama i znanstvenicama, kao i inicijativama iz cijelog svijeta, razvijati nove proizvode koje osvještavaju društvo o rodnoj ravnopravnosti istovremeno potičući poduzetništvo i kulturno-umjetničku produkciju žena. –  izjavila je izvršna direktorica K-zone Gabrijela Ivanov.

Nabavite svoj primjerak ove zabavne i edukativne igre, koja je trenutno dostupna jedino putem crowdfunding kampanje na platformi Indiegogo, do 26. ožujka, a tijek kampanje peartite kod nas i putem društvenih mreža Facebook, Instagram i Twitter

28782939_396476674097919_9103111533719806452_n

28618752_397091160703137_1279108085673134164_o

Učitati još
Zatvori