Što ćemo slušati, gledati i čitati ovoga vikenda?

Što ćemo slušati, gledati i
čitati ovoga vikenda?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polly Florence (@polly.florence) on

Radni tjedan priveli smo kraju i sada je vrijeme za hedonističke rituale uz koje ćemo se opustiti, odmoriti i udovoljiti sebi. Vikend u bojama jeseni idealno je začiniti lijepim filmskim pričama, glazbom koja opija sva osjetila te knjigama koje su zanimljive, poticajne i britke. Pronađite vremena za sebe i razmislite što vas najviše veseli, podijelite ono što vas inspirira sa svojim prijateljima i upotpunite vikend kvalitetno provedenim vremenom u kojemu ćete se zabaviti, ali i naučiti nešto novo.

Umjetnost je ono što nas oplemenjuje i osnažuje stoga u sve što radite dodajte malo lijepih zvukova, slika i rečenica uz koje ćete se osjećati poletnije. Donosimo prijedlog što bismo mogli slušati, gledati i čitati u danima koji dolaze. Odličan je program i u kinima, stoga i odlazak pred veliko platno ne zaboravite uvrstiti u svoj vikend raspored.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H A L E Y (@mylittlebooktique) on

Album

U ožujku ove godine kantautorica Kacey Musgraves predstavila je široj publici svoj treći album  Golden Hour koji odiše nježnošću i ambijentalnošću. Ovo glazbeno ostvarenje pobralo je sve simpatije i publike i kritike. Kroz album se provlači utjecaj Sade koju Kacey izuzetno cijeni stoga je vrlo jasno da se radi o sličnom senzibilitetu dviju umjetnica. Ovdje ćete naići i na promišljanje o fuuturizmu, LGBTQ pravima, ljubavi prema majci, ljubavi općenito i nedostajanju. Vrlo emotivan album koji se savršeno lijepi za jesenski zrak i opuštajući te pomalo sjetan vikend mood. Uz lagane melodije i bajkovit glas pjevačice sigurno ćete u ovom albumu pronaći idealan soundtrack za vikend.

 

Film

Ukoliko želite prikratiti vrijeme tijekom puta ili ostajete u udobnosti svog doma uz film je uvijek zabavnije. Žena kojoj sam čitao je drama koja ostavlja dojam na gledatelja i neminovno nas uvlači u radnju i unutarnja proživljavanja likova. Neki su kritičari naglasili kako bez obzira što se u nekim dijelovima filma osjeća uranjanje u patetiku, radnja, poruke i kontekst je vrijedan pažnje, stoga ga treba pogledati. U glavnim ulogama su se snašli Kate Winslet koja je sjajno prenijela svoj karakter te duboko emotivni Ralph Fiennes. No, zapažene uloge pripale su i Bruni Ganzu, Davidu Krossu, Jeanette Hain, Susanne Lothar, Alissi Wilms, Florianu Bartholomäi… Režiju potpisuje Stephen Daldry koji je na veliko platno prenio istoimeni bestseller. Radnja je smještena u period nakon Drugog svjetskog rata u poslijeratnoj Njemačkoj i tijekom filmskih minuta isprepliće se ljubavna priča s mučnim proživljavanjem ratnih strahota, i njegovih posljedica. Film započne kada se mladi Michale razboli te dobije neočekivanu pomoć od dvostruko starije zene Hanne (K. Winslet). Nakon osam godina Michael, student prava, sudjeluje u suđenju njemačkim ratnim zlocincima te tamo ponovno susreće Hannu kojoj se sudi za zlodjela, a ona se brani šutnjom. Ovo je film o kojemu ćete sigurno razgovarati i nakon odjavne špice.

https://www.youtube.com/watch?v=jugSOwPLZCQ

Knjiga

Ovo je knjiga koja je postala bestseller The New York Times, a riječ je o prvijencu autorice Luvvie Ajayi. Luvvie osim što je spisateljica, aktivistica je, komičarka i vrlo popularna blogerica na AwesomelyLuvvie.com . Njezin blog broji 500 000 čitatelja na mjesec, što joj je otvorilo put ka kreiranju knjige eseja koji su beskrajno duhoviti, ali imaju u isto vrijeme i otrežnjujući učinak na čitatelja.Na pametan i zabavan način prikazuje pop kulturu i moderne društvene fenomene što opravdava toliki broj čitatelja i vjernih pratitelja.

U knjizi I’m judging you stoga prikazuje naša ponašanja u digitalnom svijetu, kulturološke opsesije i pomodarstvo. Na britak i uzbudljiv način plasira kritiku kulture, oslikava svakodnevni život modernog čovjeka, secira društvene medije i slavu kao sociološki fenomen. Govori i o lažnom prijateljstvu te pogrešnim odlukama koje svi donosimo tijekom života.

Kroz unikatnu, oštroumnu i kritički obojenu perspektivu autorice, knjiga I’m judging you svojevrsni je priručnik za preživljavanje u užurbanom svijetu prenaglašenih osjećaja, pojava i trendova. Na suptilan način objašnjava kako je najpametnije zaštiti se od “sagorijevanja” te kako uspješno plivati u profesionalnim i privatnim vodama, na društvenim mrežama te kako konzumirati popularnu kulturu i uzeti od nje najbolje.

Stoga, toplo poslijepodne vikenda bit će još uzbudljivije uz ovu knjigu koja se čita u jednom dahu.

 

 

Učitati još
Zatvori