Stan s prekrasnim pogledom na centar Zagreba

Stan s prekrasnim pogledom na
centar Zagreba

_MG_8679

Na Ilici, izmedu Gundulićeve i Trga Bana Jelačića, u jednoj dvorišnoj zgradi smjestila se prava oaza s jednim od najboljih pogleda na grad. Radi se o stanu od 50 kvadratnih metara i pripadajućom krovnom terasom od 25 kvadratnih metara.

_MG_8660

_MG_8645

Stan je uređen s jasnom namjenom kratkoročnog iznajmljivanja turistima te zagrebačkim gostima nudi oazu mira, i to u najužem centru grada, u njegovoj vrevi. Ovaj spoj je svakako dobitna kombinacija svima koji žele okusiti sve čari grada, posebno njegovog noćnog života, no isto tako imati osiguran odmor i mir kada se vrate u apartman.

_MG_8609

_MG_8617

Pogled koji se pruža s terase sljedeći je adut smještaja! Skoro pa neprekinuti pogled širi se zagrebačkim krovovma i dvorištima, a vizura Gornjeg grada i kule Lotršćak čine ga samo još interesantnijim i romantičnim.

_MG_8624

_MG_8584

Stan je kompaktno i pametno dizajniran kao studio apartman. Ulaskom u stan otvara se prostor kuhinje i dnevnog boravaka, s bračnim krevetom u niši. Orjentacija prema sjeveru s jako mnogo staklenih površina prostoru daje puno svjetla, dok vanjska terasa sa svojim pogledom i krajobraznom arhitekturom za koju je zaslužna krajobrazna arhitektica Željka Kolak (MojBalkon) gotovo kao da zelenilom ulazi u stan.

_MG_8479

_MG_8595

Izabrane su trajnice koje dobro podnose sva četiri godišnja doba i odolijevaju ekstremnim promjenama temperatura i padalina. Korišteni su sedumi i mediteransko bilje koji se izmjenjuju cvatnjom i promjenom boje tijekom čitave godine.

_MG_8573

Pomični paneli na otvorima fasade zamišljeni su kao zasjena i zaštita od pogleda. U njih je posađen bršljan, zimzelena trajnica penjačica, s ciljem kreiranja ‘zelenog panela’ tijekom čitave godine, a koji se po potrebi mogu razmaknuti kako bi svjetlost mogla prodirati u interijer i tijekom zimskih mjeseci.

_MG_8507

_MG_8633

Detalji, namjestaj i grafike pričaju lokalnu dizajnersku priču. Npr. Rex stolice sad već kultnog slovenskog dizajnera Nike Kralja te grafike i fotografije hrvatskog dizajnera Željka Borčića. Mislilo se i na odabir literature u stanu koja je tematski podjeljena na ‘dizajn’ i ‘grad Zagreb’.

_MG_8664

_MG_8673

Više o dostupnosti stana i smještaju možete saznati na Facebook stranici.

Foto: Jurica Marković

Preporuka

Zatvori