Drvo limuna ili masline u dnevnoj sobi? Zašto ne

sobne biljke

Smokva, @viktoria.dahlberg

Sobne biljke jedna su od vaših velikih strasti i spremni ste na ozbiljniji korak? Iako zahtijevaju stabilne uvjete i više brige, isplatit će vam se ako kod kuće pokušate uzgojiti malo drvo limuna, masline ili smokve. Ovo je štoviše postao trend. Sve je više lijepih interijera u kojima je u fokusu baš jedna od ovih vrsta.

sobne biljke

Maslina, @heatherbullard

Maslina, smokva, banana ili citrusi?

Pripadate li skupini koja svoje zelene ljubimce baš ne uspijeva održati na životu, možda se u ovu avanturu ne bi trebali upuštati. Također je važno unaprijed provjeriti kakve uvjete traži vaš odabir kako bi bili sigurni da u stanu imate dovoljno svjetlosti, optimalnu temperaturu i eventualnu terasu na koju bi ih po potrebi mogli iznijeti kako investicija ne bi prebrzo propala. U skladu s time i birajte željenu biljku.

sobne biljke

Limun, @alicegao

Sobne biljke kao urbana džungla

Iako je trud uložen prilično visok, rezultati su divni i definitivno razlog zašto se mnogi odlučuju na svoju urbanu džunglu. Drvo masline, limuna ili smokve unijet će mediteransku klimu u interijer, dok će mala banana podsjećati na trope. Zelenilo općenito daje neku novu energiju prostoru bez obzira na veličinu ili vrstu zbog čega doživljava veliki povratak u maksimalnim razmjerima, a na ovaj način možete uzgojiti nešto posebno.

sobne biljke

Smokva, @studiomcgee

Često se može vidjeti kako se velike sobne biljke smještaju baš u pletene košare. Na taj način jednim potezom možete spojiti čak dva trenda popularna ove sezone.

sobne biljke

Banana, @studioplants

sobne biljke

Smokva i maslina, @skonahem

Foto: Instagram

0