Ako obožavate maslac od kikirikija, danas je vaš dan – proslavite ga uz Snickers tortu

Svi oni koji su ove godine odlučili da nema ni smisla prakticirati detoksikaciju u siječnju neće zazirati od uzbudljivih recepata i isprobavanja novih slastica. Snickers torta, inspirirana omiljenom čokoladicom s kirikijem i karamelom, postoji u najrazličitijim varijantama – od biskvita u nekoliko razina ispunjenog kremom s kikirikijem, pa sve do cheesecakea uz koji Snickers okus nevjerojatno dobro prija.

No često recepti izgledaju prekomplicirano da bi se upustili u njihovu pripremu, osim ako se radi o rođendanu ili nekoj svečanijoj prilici. Zato danas donosimo najjednostavniju moguću varijantu za koju čak nije potrebno pečenje, po definiciji baš i ne spada među torte, no obožavat ćete je bez obzira na to.

250 g digestive keksa
60 g maslaca
250 g krem sira
350 ml vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu
250 g maslaca od kikirikija
2 Snickers čokoladice
100 ml preljeva od karamele (može biti i domaći)
100 g mliječne čokolade (ili čokoladnih kapljica)
šaka nezasoljenog kikirikija

Usitnite kekse do konzistencije mrvica te im dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup i stavite da se stisne u frižider.

Krem sir istucite sa šećerom da se dobro poveže, ubacite maslac od kikirikija te na samom kraju dodajte istučeno vrhnje za šlag. Prelijte preko keksa i ostavite u frižideru da se slegne.

Za sam kraj prelijte polovicom preljeva od karamele, posipajte narezanim Snickers čokoladicama, narezanom čokoladom i kikirikijem i dovršite ostatkom karamele. Ostavite u frižideru do serviranja, najbolje preko noći.

Foto: Instagram

0