Smoothie za laku noć?

Smoothie za laku noć?

smoothie

@tuuliatalvio

Smoothie je kao napitak dobio vjetar u leđa prije koju godinu, kad i zamah trenda zdravog življenja. Odjednom su svi doručkovali smoothieje, a ubrzo i druge obroke zamjenjivali s njime. Tekući izvor svih nutrijenata koji je lako pripremiti i samo ponijeti sa sobom i danas nam je jedan od omiljenih.

Ovisno o sastojcima možete iz svoje čaše izvući sve što vam treba. Jačanje imuniteta, nadomjestak svega izgubljenog nakon treninga, superhrana za poticanje metabolizma, ljepšu kožu, kosu, a ujedno i nešto što će ugasiti glad.

@mikutas

@mikutas

Smoothie za laku noć

U posljednje vrijeme sve češće čitamo o smoothiejima za bolji san. Njihovo ispijanje prije spavanja zaista ima smisla, pogotovo ako imate problema s nesanicom zbog stresa. Kombinacija sastojaka može pružiti umirenje dok ujedno u organizam unosite nešto kvalitetno.

Ponekad, nakon iscrpljujućeg dana, zapnemo u košmaru vlastitih misli. Iako znamo da nas ujutro rano čeka alarm, san naprosto ne dolazi na oči. Pa se takva situacija zareda nekoliko noći zaredom i već gledate začarani krug zbog kojeg ste konstantno neispavani.

smoothie

@tuuliatalvio

Buljenje u razne ekrane samo odmaže i razbuđuje mozak, a jedan smoothie neće puno pomoći ako se pokušate pridržavati barem djelomične digitalne detoksikacije, izbjegavate kofein u večernjim satima, kao i alkohol te velike obroke. Dodatnu pomoć pruža uvijek opuštajuća kupkadobra knjiga prije spavanja, ali i gore spomenuti smoothie za laku noć.

smoothie

@the_bojon_gourmet

Jednostavni smoothie sastojci koji umiruju mogu biti:

  1. banana (melatonin i serotonin za bolji san te magnezij za opuštanje)
  2. trešnje (prirodan izvor melatonina koji regulira san)
  3. mlijeko (aminokiselina triptofan sudjeluje u stvaranju melatonina, hormona koji regulira ritam spavanja)
  4. lanene sjemenke (također izvor triptifana)
  5. muškatni oraščić (pomaže kod opuštanja)
  6. bademi (kvalitetan izvor magnezija)
  7. med (pomaže kod lučenja melatonina)

U blenderu smiksajte odabrane sastojke i lagano pijuckajte prije spavanja za najbolji efekt.

smoothie

@tuuliatalvio

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori