‘Smoothie cup’ je novi foodie trend

smoothiecup10

Priprema smoothieja ujutro mnogima je ritual bez kojeg ne mogu i u konstantnoj su potrazi za novim idejama, sastojcima i kombinacijama za svoj napitak. Kod smoothieja je najvažnije da bude balansiran i cjelovit obrok, što ćete uostalom i primijetiti sami – ako ste ubrzo gladni znat ćete da niste upotrijebili dobre omjere voća, povrća, orašastih plodova i superhrane, a ako sitost potraje do ručka vaš je smoothie bio idealan.

smoothiecup5

S obzirom na popularnost ovog napitka, društvenim mrežama sve se lakše šire trendovi u njegovoj pripremi i serviranju. Najjednostavniji način serviranja je naravno onaj u staklenoj čaši, ako imate više vremena pripremit ćete ‘smoothie bowl’ (gušći smoothie koji se slaže s komadićima voća, orašastih plodova, superfoods dodataka i slično) koji je zapravo nastao iz megapopularnog ‘açai bowla’, a sada su se elementi tih trendova spojili u jedan novi – ‘smoothie cup’.

smoothiecup8

Prava majstorica u kreiranju ovih slasnih smoothieja je Taline Gabrielian, Armenka s australskom adresom, Instagram zvijezda i vlasnica bloga Hippie Lane. Svoju prehranu baziranu na sirovoj hrani pretvorila je umjetnost jer kako sama kaže, kao obožavateljica slatkog, morala je stvoriti dostojnu zamjenu za deserte s rafiniranim šećerom, laktozom i glutenom nakon što ih više nije smjela jesti.

smoothiecup7

‘Smoothie cup’ nastaje slaganjem napitka u slojevima u široku, ponekad plitku, ponekad dublju staklenu čašu. Sastojci kao što su chia ili orašasti plodovi slažu se na dno, rub se oblaže voćem, a ostatak se ispunjava smoothiejem po želji (ponekad čak kombinacijom dvije vrste napitka). Kruna cijelog obroka je voće poslagano na njegov vrh. Ovisno o sastavu i načinu na koji je složen, ‘smoothie cup’ se može jesti žlicom ili piti na slamčicu, a sudeći po fotografijama niti ne sumnjamo da nije savršen.

smoothiecup3

Recepte za ove kreacije možete pronaći ako skinete aplikaciju Hippie Lane s App Storea ili Google Play marketa – vjerujte da nećete biti razočarani.

smoothiecup6

smoothiecup1

smoothiecup2

Foto: @talinegabriel

0