Slatki tacosi Petre Jelenić u Taco’s & Burger Barru

Slatki tacosi Petre Jelenić u
Taco’s & Burger Barru

slatki-tacos-1

Renomirani hrvatski chefovi Marin Medak i Tvrtko Šakota u veljači su otvorili street food restoran Taco’s & Burger Barr. Uz još recentniji Xató, Tvrtko Šakota vodi kuhinju i ovdje te osmišljava jela.

Svojom ponudom u simpatičnom malom prostoru uveseljavaju sve ljubitelje tacosa, burgera te nešto drugačijih jela s elementima južnoameričke kuhinje. Odlučili su burgere i tacose dići na jedan viši nivo. I to napravili uz originalne tortilje, domaća brioš peciva s prirodnim kvasom, meso vrhunske kvalitete, domaće salse i slično. Koriste tradicionalne sastojke južnoameričkih krajeva, ali kroz jedan moderan izričaj.

Slatki tacosi

S obzirom na suradnju koju su ostvarili s poznatom slastičarkom Petrom Jelenić u restoranu Xató i RougeMarin čokolateriji, nije trebalo proći puno prije nego što je na red došao i Taco’s & Burger Barr. U skladu s ostatkom menija, ovdje je u ponudu stavljena jedna originalna slastica – slatki tacosi Taco Negro i Taco Blanco.

Crni čokoladni tacosi dolaze s kremom od čokolade, čokoladnim bombonima, lješnjacima, šlagom i čokoladnim preljevom, dok njihova suprotnost ima kremu od bijele čokolade, maline, šlag i listiće badema.

Ni ne moramo posebno naglašavati da izgledaju toliko zamamno da bi odmah otrčali do Jurišićeve. Kako pronaći Taco’s & Burger Barr i što još imaju u ponudi doznajte na Facebook stranici.

Foto: Taco’s Burger & Barr, Instagram

Učitati još
Zatvori