Nova oaza u srcu Zagreba za sve sladokusce

cuk 1

Poznata zagrebačka slastičarnica Cukeraj, nakon adresa na zagrebačkom Jarunu, Dubravi i Britancu, otvorila je vrata još jedne slatke oaze u samo srcu metropole, na adresi Petrinjska 61.

Vlasnice Cukeraja, sestre Vesna Ceraj i Marina Krpan ne odustaju od svog plana proizvodnje finih, domaćih kolača, napravljenih od kvalitetnih namirnica i želje da usreće sladokusce s kolačima napravljenim slijedeći visoke standarde. Da im to polazi od ruke dokazuje atmosfera koja je vladala na otvorenju novog prostora Cukeraja, čiji šarmantan interijer potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri.

cuk 2

Studio je, s obzirom na želje vlasnika, izvršio izmjene kao što su raspored sjedenja, nadopuna plana rasvjete, dizajn namještaja po mjeri kao što su klupa sa sjedenje, nastavak vitrine i šank stolovi. Iako je prostor osuvremenjen, zadržan je retro štih pomoću detalja. Šarm prostoru svakako daje ružičasta boja koja se provlači cijelim interijerom u svega nekoliko detalja poput klupe, rasvjete ili polica.

Osim što vizualno razbija monotoniju crno-bijele palete, unosi živahnost u prostor i podsjeća da je ipak riječ o slastičarnici. A kako definitivno ne bi bilo zabune, zidove slastičarnice na pojedinim dijelovima krase kalupi za kolače i daju prostoru stilsku točku na i.

cuk 3

Slatke i slane delicije na otvorenju došle su kušati mnoge poznate osobe poput Ivane Marić, Ane Begić Tahiri, Ane Miščević, Ane Marije Vrdoljak, Kristine Burje, Zorana Aragovića, Ogi Antunac te Nike Fleiss koje su podržale i humanitarnu akciju koja je aktivna u Cukerajima, a riječ je o prikupljanju sredstava za klaunove doktore, poznate Crvene nosove.

cuk 4

Foto: Darko Mihalić

0