Što sve donose posljednji dani Adventa u Zagrebu?

Što sve donose posljednji dani
Adventa u Zagrebu?

Posljednji tjedan Adventa u Zagrebu

Posljednji tjedan Adventa donosi još nekoliko događanja s kojima ćete zadržati do nedjelje barem malo magije koja vas je pratila cijeli prosinac! Danas navečer, od 20 do 22 sata na Adventu na Europskom trgu, ispod 1000 srca čeka vas koncert i program Igora Geržine – Svim na zemlji, a gost mu je Marko Tolja! Riječki glazbenik koji se jednako dobro snalazi u brojnim glazbenim pravcima – popu, jazzu, swingu – donosi zvukove nekih ljepših, elegantnijih vremena.

Sljedećeg dana, 4. siječnja publiku će na trgu zabavljati Tena & Vid, i to od 18 do 20 sata kada preuzimaju Mačci, sve do 22 sata. Posljednji vikend Adventa rezerviran je za DJ setove – u subotu vas čekaju Špica by Jazzozo od 11:30 do 15 sati, Alen S od 20 do 22 sata, dok će nedjelju rasplesati Fat Friends: The A, od 19 do 22 sata! Za ljubitelje umjetnosti, tu je tradicionalno predstavljanje umjetnika 10 štafelaja nedjeljom, od 11 do 13 sati.

Do kraja Adventa u Zagrebu vas još čekaju i Filmska čarolija u Prolazu sestara Baković. Zalutajte u stari filmski studio, gdje ćete se osjećati kao glavni glumac na setu snimanja Božićnog filma, dok će se u kinu Europa prikazivati božićni filmovi za sve uzraste. Do kraja tjedan još možete pogledati filmove Božićno čudo, Pozdrav od Mikea! i Ema spava negdje drugdje.

Najljepše mjesto i apsolutni magični doživljaj je u Marićevom prolazu. Zagrlite dragu osobu dok prolazite kroz suptilni prolaz koji spaja Gajevu i Prašku. Isprepletene bijele grane prošarane su led lampicama, koje pokazuju put prema raskoši drugih atrakcija.

Ledeni park je javnosti otvoren također do 6. siječnja! Uz zvukove dobre glazbe, klizanje na otvorenom možete obogatiti mirisima i okusima raznih gastronomskih delicija, kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle. Advent u Tunelu do 6. siječnja donosi Zimski vrt – čarobni svijet imaginarnog dvorca iz zaleđene bajke.

Ako još niste stigli, sada je pravo vrijeme da upoznate stari Zagreb i doživite duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola i najstarije zagrebačke ulice – Tkalče! Uz radionice starih obrta i zvukove starih zagrebačkih šansona u trenutku ćete postati dio prošlosti starog Zagreba i svoju posebnu fotografiju poslati u svijet. Savršena je to uspomena na još jedan magičan i uspješan Advent u Zagrebu!

Učitati još
Zatvori