Puno više od običnog tosta

Puno više od običnog tosta

@notquitenigella

@notquitenigella

Ponekad, a pogotovo vikendom kad imamo više vremena, treba malo promijeniti rutinu i za doručak (ili desert kasnije u danu) pripremiti nešto što inače ne radimo. Danas predlažemo Shibuya medeni tost, japanski desert koji je nastao u popularnoj Shibuya četvrti u Tokiju i otamo se proširio da brojne azijske zemlje u kojima ga danas možete degustirati.

@chopstickchronicles

@chopstickchronicles

Nekad je poznat i kao ‘toast box’ ili ‘brick toast’ s obzirom na izgled i činjenicu da izgleda poput kutije ili kućice za razne druge sastojke. Zapravo se radi o izdubljenoj polovici štruce tost kruha, punjenoj kockicama kruha koje ste izdubili te zapečenoj s maslacem i medom.

shibuya-honey-toast-afteryoudessertcafe

@afteryoudessertcafe

Služi se s raznim nadjevima, najčešće sladoledom i/ili šlagom, voćem i nekim drugim slatkim dodacima, ali dozvoljene su apsolutno sve varijante – čak smo naišli na jednu slanu, sa šunkom i sirom, za sve koji nisu ljubitelji slatkog. Ali u tom slučaju preskočite med.

@notquitenigella

@notquitenigella

Sve što vam treba za slatku verziju je:

1 štruca tost kruha (ili bilo kojeg kruha kockastog oblika i s malo tvrđom koricom)
2 žlice meda
2 žlice maslaca

+ što god poželite za nadjev – od voća, sirupa do šlaga i sladoleda.

Odrežite trećinu štruce kruha s kraja te pažljivo izdubite sredinu. Kruh koji ste izdubili narežite na kockice te sve zajedno položite na lim prekriven papirom za pečenje. Otopite maslac, pomiješajte ga s medom te ravnomjerno prelijte preko izdubljenog komada kruha i kockica. Pecite sve 10-tak minuta na 180 stupnjeva, dok ne pozlati.

Izvadite da se ohladi, kockice ubacite u izdubljeni kruh zajedno s voćem po izboru (primjerice šumskim voćem) te na vrh dodajte preljeve, šlag i sladoled ako to želite.

@afteryoudessertcafe, @chocolatetbasil

@afteryoudessertcafe, @chocolatetbasil

@howcivilized

@howcivilized

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori