Secret dinner u Splitu ultimativno je gastronomsko high end iskustvo

Secret dinner u Splitu ultimativno je
gastronomsko high end iskustvo

Labos

Labos

Splitska gastronomska scena u posljednjih nekoliko godina doživjela je pravi renesansni uzlet te se prometnula među najsvjetlije primjere vrhunskog gastronomskog doživljaja u Hrvatskoj. Novi, ambiciozni i pametno osmišljeni restorani, bistroi i wine barovi otvaraju svoja vrata, prezentirajući svoju kreativnu i jedinstvenu ponudu, koja iz godine u godinu postaje sve veća i interesantnija.

Secret dinner s novim mladim kuharima u Splitu

Ove sezone, kreativni splitski ugostitelji odlučili su dignuti ljestvicu i popeti se stepenicu iznad, kako bi svim foodijima i istinskim gurmanima, priuštili ultimativno kulinarsko iskustvo. Tako će u naredna tri vikenda: 24.- 25. studenog, 01.- 02. prosinca i 08.- 09. prosinca, organizirati večeru u intimnoj atmosferi vrlo originalnog interijera. Dva međusobno povezana ureda, LABOS i BOA, visoko funkcionalni i elegantnog, pomalo industrijskog dizajna, nalaze se kategoriji LBO (lifestyle branded office), a osmišljeni su na način da se u njima mogu realizirati različiti programi. Dosad su se ovdje uglavnom održavale izložbe, prezentacije te brojni rođendani i privatne večere, a sada su vlasnici odlučili stvoriti nešto posve novo i otvoriti taj multi konceptualni prostor za javnost. Pored fenomenalnog prostora, ono što ovaj događaj čini jedinstvenim je izbor kuhara. Naime, tri mlada talentirana, uspješna i iznimno perspektivna hrvatska kuhara, tzv. Young Guns prezentirat će svoje vrhunske kulinarske vještine i nesumnjivo oduševiti Splićane.

Labos

Labos

Labos

Labos

Prvog vikenda, onaj u studenom, u goste dolazi glavni chef odličnog zagrebačkog bistora AbOvo i enfant terrible hrvatske gastronomije, kako ga je prozvao cijenjeni portal Kult plave kamenice – Filip Horvat. Nepresušnu inspiraciju za svoja jela Filip crpi iz slika slavnih starih majstora, a kaže kako svako njegovo jelo mora izgledati poput prave umjetničke slike, sa čistim okusima same namirnice i pričom. Kamenice s kremom od crne slavonske svinje i čvaraka, ravioli punjeni dunjom i tanko rezana gusja jetra te file lososa i pastrve mariniran u pivi i šećeru od breze s pjenom od pečenog poriluka dio su menija, koji je posebno osmislio za ovu prigodu.

Labos

Labos

Nezaboravno gastronomsko iskustvo

Vikend u prosincu u goste dovodi Domagoj Barišić, vlasnik i glavni kuhar konobe Bare u Funtani pored Poreča. Ovaj zaljubljenik u ekstremne sportove i ekstremno kuhanje, kao svoju najveću inspiraciju ističe lokalne i sezonske namirnice uparene s mirisima i okusima mora, a za svoj splitski debi pripremio je morski meni, koji se sastoji od marinirane trilje s umakom od naranče, prahom od mladog istarskog maslinovog ulja, kavijarom od aceta balsamica i morskim šparogama, otvoreni ravijol s raguom od janjetine i motra, raguom od šumskih gljiva, pjenom od parmezana i prahom od borovnice, poširanog kokota na kremi od kelja s tostiranim pinjolima i još mnogo toga.

Boa

Boa

Posljednji vikend bit će rezerviran za Damira Šarića, chefa restorana Stara Loza iz Dubrovnika. Za sebe kaže kako je chef iz grooda, strastveni obožavatelj peke, šampjera na gradelama i mladog dingača, a za svoje goste pripremat će stonske kamenice, ribu u soli, pelješki varenik s pečenim bademima, prahom i segmentom od mandarine, keks od sipinog crnila, gel i ulje od limuna te još pokoje neobično iznenađenje.

Priuštite si nezaboravno gastronomsko iskustvo koje ćete zapamtiti za cijeli život i rezervirajte svoje mjesto za ultimativnu hedonističku večeru na vrijeme. Dobra hrana, pokoja kapljica i sjajno društvo – zar čovjeku išta više treba? Adresa je Ćiril Metodova 38, vrijeme početka 20 sati, cijena po osobi iznosi 350 kn, a za rezervacije na: 098 2650 81 (Vedran) i 0912561407 (Igor).

Boa

Boa

Boa

Boa

Boa

Boa

Boa

Boa

Foto: Luka Kivela

Učitati još
Zatvori