Regionalne zvijezde izgledaju odlično na crvenom tepihu u Sarajevu, a Bono Vox oduševio je pojavom

Regionalne zvijezde izgledaju odlično na crvenom tepihu u Sarajevu, a Bono Vox oduševio je pojavom

Boris i Mirna Ler, Marija Škaričić, Goran Navojec i Anja Matković

Sarajevo Film Festival traje punom parom. Jedno od najvećih filmskih okupljanja u ovom dijelu Europe otvorilo se prošlog petka, 13. kolovoza filmskom premijerom oskarovca Denisa Tanovića, filmom Deset u pola. Dosad je publika imala priliku pogledati filmove Elegija Lovora, Hotel od milijun dolara, Žene Plaču i druge, a večeras će se održati dodjela nagrada Srca Sarajeva koje će otići prvo najkvalitetnijim serijama.

Sarajevskim crvenim tepihom u prva su tri dana prošetale brojne renomirane glumice i popularna imena s regionalne kulturne scene. U svečanim kreacijama pojavile su se Daria Lorenci Flatz, glumica i predsjednica žirija Jasna Đurčić, prošlogodišnja dobitnica Srca Sarajeva Marija Škaričić koje su prošetale u kreacijama Kaftan studija, dok je Lejla Filipović na crvenom tepihu poglede mamila u haljini s potpisom dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Posebno iznenađenje red carpeta bio je i glazbenik Božo Vrećo koji je ponovno plijenio pažnju svojom pojavom.

Daria Lorenci Flatz
Jasna Đurčić
Božo Vrećo
Jasna Đurčić
Lejla Filipović
Marija Škaričić

Bono Vox na Sarajevo Film Festivalu

Među najvećim je iznenađenjima ipak Bono Vox, legendarni glazbenik i frontmen irske grupe U2. Na festival je došao povodom premijere filma Hotel od milijun dolara redatelja Wima Wendersa.

“Divno je biti ovdje, čini se da je prošlo i puno i malo vremena od mog zadnjeg posjeta. Kao da postoje dva Sarajeva – stvarno i imaginarno. Ono jedno u kojem živiš i radiš, u kojem smo sada i ono koje nosimo sa sobom u svijet – to jedno mitsko Sarajevo. To mjesto zabave i magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan festival. Mislim da je ovaj Festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva – on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku.“

Prije nekoliko smo dana izdvojili filmove kojima se posebno veselimo i koje jedva čekamo pogledati. Prisjetimo se, za glavnu nagradu natječe se i Murina hrvatske redateljice Antonete Kusijanovic Alamat. Od kraja festivala dijeli nas još četiri dana pa vjerujemo da je ovo tek početak interesantnih prizora sa sarajevskog crvenog tepiha!

Foto:  27. Sarajevo Film Festival, 2021 (c) Obala Art Centar

Preporuka

Zatvori