Održana svečana premijera najiščekivanijeg hrvatskog filma godine – Agape

Održana svečana premijera najiščekivanijeg hrvatskog filma godine – Agape

Kaptol Boutique Cinema

Premijera novog filma Branka Schmidta – Agape

Sinoć je u najšarmantnijem kinu u Hrvatskoj, Kaptol Boutiqe Cinema održana svečana premijera najiščekivanijeg hrvatskog filma godine – ‘Agape’, redatelja Branka Schmidta. Dvije dupkom pune dvorane Kaptol Boutique Cinema okupile su sve ljubitelje hrvatskog filma koje je zanimalo na koji način jedan od naših najpoznatijih i najnagrađivanijih redatelja ruši tabue i dotiče se pedofilije i homoseksualizma u Crkvi. Sinoćnju premijeru nisu propustili Nataša Janjić, Ivana Paradžiković, Damir Kedžo, Miran Kurspahić, Vinko Brešan, Rene Bitorajac, Csilla Barath Bastaić, Ivan Goran Vitez, Perica Martinović, Slaven Knežević te mnogi drugi.

Filmska ekipa na čelu s redateljem Brankom Schmidtom, scenaristima Ivom Balenovićem, Sandrom Antolić, Katarinom Zrinkom Matijević, producentom filma Stankom Babićem, glavnim glumcem – Goranom Bogdanom te ostalim glumcima Pavlom Čemerikićem, Dariom Lorenci Flatz, Draženom Šivakom, Nelom Kocsis i ostalima, dobila je ovacije brojne publike.
Najiščekivaniji hrvatski film godine progovara o intrigantnoj temi. Jesmo li mi kao društvo skloni bez valjanih dokaza etiketirati, ekskomunicirati ljude drugačije od nas ili postupamo pravedno? Je li glavni glumac Goran Bogdan, koji je u filmu utjelovio svećenika, pedofil ili naprosto ima prema djeci bliskiji odnos nego je uobičajno? Film postavlja pitanje je li problem u svećeniku ili smo mi homofobno društvo. No, s druge strane to je priča o ljubavi, toleranciji, snošljivosti i pravu na različitost. Schmidt gledateljima na kraju ostavlja neka sami zaključe je li to film o pedofiliji ili homofobiji. Je li nevin svećenik etiketiran i izbačen iz društva na temelju naših predrasuda ili s razlogom?

Branko Schmidt

Branko Schmidt

Branko Schmidt, nagrađivani je redatelj 11 dugometražnih igranih filmova, a među njima je i filmski klasik ‘Sokol ga nije volio’. Ovim filmom Schmidt zaokružuje svojevrsnu trilogiju kritike društva (‘Metastaze’ i ‘Ljudožder vegetarijanac’). ‘Agape’ , film koji ruši tabue u produkciji Telefilma i distribuciji Blitza s kino prikazivanjem kreće 30. studenoga. Kupnja ulzanica za CineStar kina moguća je online na: blitz-cinestar.hr.

Goran Bogdan

Goran Bogdan

Daria Lorenci Flatz i Branko Schmidt

Daria Lorenci Flatz i Branko Schmidt

Pavle Cemerikic i Branko Schmidt

Pavle Cemerikić i Branko Schmidt

Drazen Sivak i Csilla Barath Bastaic

Dražen Šivak i Csilla Barath Bastaić

Perica Martinovic

Perica Martinović

Ivan Goran Vitez sa suprugom

Ivan Goran Vitez sa suprugom

Natasa Janjic

Nataša Janjic

Natasa Janjic i Branko Schmidt

Nataša Janjić i Branko Schmidt

Vinko Bresan

Vinko Brešan

Rene Bitorajac i Branko Schmidt

Rene Bitorajac i Branko Schmidt

Damir Kedžo

Damir Kedžo

Slaven Knezevic

Slaven Knezević

Ivana Paradzikovic

Ivana Paradžiković

Nela Kocsis

Nela Kocsis

Miran Kurspahic

Miran Kurspahić

Agape_2

Agape_1

Foto: Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori