Kako smo se proveli na posljednjem Journal.hr druženju?

Kako smo se proveli na posljednjem
Journal.hr druženju?

Svjetski dan oceana u svijetu se svake godine obilježava 8. lipnja, pa je upravo ovaj datum bio od strateške važnosti za panelicu u organizaciji portala Journal.hr-a i svjetski poznatog sportskog brenda adidas. Ona se, povodom lansiranja adidasove ovogodišnje akcije ‘Run For The Oceans’, održala ove subote u zagrebačkom adidas Sports studiju i u prvi plan stavila gorući problem svjetskih oceana zagađenih plastikom.

Upravo ovim događanjem, na kojem su odabrani eksperti s nama podijelili savjete za ekološki osvješteniji i održiviji život, nastojali smo podići svijest o tome koliko su svjetski oceani danas doista ugroženi i pretrpani s čak 150 milijuna tona plastičnog otpada, koji izravno ugrožava opstanak tisuća životinjskih vrsta i ravnotežu eko sustava cijelog planeta, kao i živote i zdravlje svih ljudi.

Run For The Oceans

Vođen ovim alarmantnim podacima, adidas je prošle godine pokrenuo hvalevrijednu inicijativu ‘Run For The Oceans’, u sklopu koje baš svatko od nas može učiniti dobru stvar i osjećati se bolje zbog toga kakav svijet ostavlja u nasljedstvo novim generacijama.

O inicijativi je bilo mnogo riječi i na našem subotnjem panel druženju u adidas Sports studiju, kojem su svojim znanjem i iskustvima pridonijeli lokalni aktivisti, ljubitelji zaštite okoliša, kao i predstavnici adidasa.

Frane Boban, Sandra Vlašić, Tihana Veljačić i Ana Radišić

Kroz razgovor nas je vodila Ana Radišić, a kratka predavanja održali su Sandra Vlašić (TERRA Hub Croatia), Tihana Veljačić (Ditch Plastic Croatia) i Frane Boban (adidas Runners), te poslije s okupljenom publikom poveli živahnu diskusiju na temu održivosti i kako je svi mi, više ili manje, prakticiramo u svojoj svakodnevici.

Trčite i vi za oceane

Inicijativa ‘Run For The Oceans’ inače je pokrenuta 2018. godine
kroz uključivanje članova adidas Runners zajednice i već u prvoj godini privukla je ogroman interes publike diljem svijeta. 2018., kampanji se pridružilo gotovo milijun trkača te je prikupljeno gotovo milijun dolara, a rezultat ovog partnerstva je pet milijuna pari cipela izrađenih od reciklirane plastike izvađene iz oceana. Kampanja će ove godine obuhvatiti još više trkača na još više lokacija diljem planeta te joj se pridružiti možete i vi.

Postupak je jednostavan i zahtijeva samo malo vaše fizičke aktivnosti! Prvo morate skinuti aplikaciju Runtastic, kako bi vam se mjerili pretrčani (ili čak prehodani) kilometri, a za svaki vaš pretrčani ili prehodani kilometar nakon toga, adidas će donirati 1 dolar za Parley Ocean School. Cilj je ove godine prikupiti čak 1,5 milijuna dolara, pa ako želite pridonijeti opstanku oceana, nabacite tenisica na noge i učinite nešto dobro za eko sustav, ali i za sebe kroz željenu fizičku aktivnost.

Pokretu ‘Run Fot The Oceans’ priključiti se možete sve do 16. lipnja, a pridružiti se možete i adidas Runnersima 14. lipnja na Jarunu i zajedno s njima na treningu otrčati 6 kilometara, dajući tako svoj obol ovoj inicijativi.

Priključite se na treningu adidas Runnersima

Svi zainteresirani za ovu hvalevrijednu inicijativu mogu se registrirati na adidas Runners stranicama https://www.adidas.com/hr/adidasrunners/ i započeti novu sportsku pustolovinu, a na istoj web adresi se može skinuti i Runtastic aplikacija.

Ako se želite pridružiti incijativi i trčati za spas oceana sve što trebate napraviti je slijedeće:

  • Pridružite se preko Runtastic aplikacije RFTO izazovu
  • kliknite na opciju SHARE i preko direktnog linka pozovite što više frendova da se uključe
  • Za svakih 10 frendova koji se preko vašeg linka priključe izazovu dobivate 1 srećku za lutriju koja će se izvlačiti 16.6.
  • što više frendova pozovete i što ih se više priključi (i pokrene) ostvarujete veću vjerojatnost osvajanja ove vrijedne nagrade!
  • mogućnost sudjelovanja u natječaju imaju svi koji su članovi grupe adidas Runners Zagreb na Runtasticu!

Foto: Luka Dubroja

Učitati još
Zatvori