Novi izgled Johanna Francka za jubilarni 5. rođendan

Novi izgled Johanna Francka za
jubilarni 5. rođendan

Svima poznata kavana Johann Franck sinoć je proslavila svoj peti rođendan. Uz dobru glazbu i odličnu zabavu, gosti su uživali i u novom izgledu kavane.

Nedjeljko Mikac Cak, idejni potpisnik cijelog preuređenja, obavio je sjajan posao u želji da očuva tradiciju legendarne zagrebačke kavane. Naime, kavana na glavnom gradskom trgu otvorena je 30-ih godina prošlog stoljeća i povijesna je baština pa su pri uređenju ostali vjerni art deco stilu, uz elemente Bauhausa, kao izraza modernizma tog doba.

U prostoru su smješteni zanimljivi detalji poput šanka sa orginalnim  svjetlosnim efektima, nova okrugla pozornica i stari Gilera motor, koji je posveta Ferdinandu Budickom, pioniru automobilističkog i motociklističkog sporta i osnivaču prvog automobilističkog kluba u Zagrebu.

Željeli smo osvježiti  prostor  da  bismo posjetiteljima pružili novo iskustvo, a ideja vodilja bila nam je  da prostor prizemlja kavane prodiše, da ima više prostora među stolovima. Ovim zahvatom omogućili smo kvalitetnije odvijanje koncerata i večernjih programa u Johannu Francku. Sada više posjetitelja u svim dijelovima kavane može vidjeti pozornicu – kaže Tomo Ricov, suvlasnik kluba.

U novouređenoj kavani sinoć su uživala i brojna poznata lica zagrebačke scene poput glumica Mile Elegović, Tare Rosandić, Bojane Gregorić Vejzović, Marije Kolb, glumaca Janka Popovića Volarića, Enese Vejzovića, redatelja Nevia Marasovića, voditelja i tv novinara Petra Štefanića i Danijela Despota, Maria Petrekovića i spisateljice Milane Vlaović Kovaček, te mnogi drugi gosti.

 Uskoro će i terasa ispred kavane zasjati u novom ruhu. Terasa postaje Johann Franck Garden i bit će pravi pravcati vrt na Jelačić placu. Ideja je bila da se u srcu grada stvori prostor koji će tijekom jutra biti omiljeno mjesto za kavu, a popodne mjesto za zabavu i ples. Od srijede do nedjelje tamo će se održavati after work program, koji uključuje zabave s programom i nastupima brojnih bendova i DJ-a.

Sinoćnjom zabavom potvrđeno je da duh kavane ni u kojem slučaju nije promijenjen, stoga očekujemo hrpu dobrih tuluma tijekom cijelog ljeta!

Foto: Niko Goga, Mak Vejzović

Učitati još
Zatvori