Aleksandra Dojčinović revijom u Atelijeru Meštrović najavila nadolazeću jesen

Aleksandra Dojčinović revijom u Atelijeru Meštrović najavila nadolazeću jesen

Peta samostalna revija Aleksandre Dojčinović

Svoju petu samostalnu modnu revija Aleksandra Dojčinović ovoga je puta smjestila u Atelijer Meštrović na Gornjem gradu na kojem je, zanimljivo je primijetiti, u Preporodnoj palači Narodnog doma dizajnerica održala svoju prvu reviju prije pet sezona. Sam je događaj imao ponešto drugačiji sociološki prizvuk od njezinih dosadašnjih, budući da se ovom revijom obratila direktno mladima, podsjećajući ih na važnost odabira pravih životnih uzora, a ne instant zvijezda čiji uspjeh nerijetko ne potraje ni onih magičnih pet minuta slave.

Otkrivajući im Ivana Meštrovića, Aleksandri Dojčinović pošlo je, naime za rukom, ono što nije mnogima prije nje – osuvremenjivanje ostavštine našeg najslavnijeg kipara, ponajprije kuće u kojoj je živio, a koja je danas muzej s njegovim značajnim djelima. Atelijer Meštrović kao kulisu za modnu reviju sam kipar teško je svojevremeno mogao zamisliti, međutim, sasvim je sigurno da bi tu ideju ovaj osvjedočeni ljubitelj društva i društvenih događanja, koji je prijateljevao i s Nikolom Teslom i Augusteom Rodinom, pohvalio i pozdravio.

Prelistajte galeriju za sve kreacije…

Brojni poznati podržali dizajnericu

Najiščekivaniju modnu reviju sezone tako nisu propustili nasljednici Ivana Meštrovića – sin Mate Meštrović sa suprugom Rumjanom, te brojni poklonici Lei Lou brenda kao što su Oliver Mlakar, Iva Radić, Ljupka Gojić Mikić, Bojana Gregorić, Branka Krstulović, Ana Stojić Deban,  Lejla Filipović, Judita Franković, Iva Šulentić, Tomislav Madžar,  Tihana Harapin Zalepugin, Daniela Trbović, Ecija Ojdanić, Ana i Jole Čagalj, Monika Kravić, Petra Kurtela, Kristina Krepela, Antonija Stupar Jurkin, Ivana Ergić, Mirna Maras Batinić,  Korana Gvozdić, Renata Sopek, Irena Škorić te mnogi drugi.

Aleksandra Dojčinović

Kolekcija kojom Aleksandra Dojčinović najavljuje nadolazeću jesen i zimu uvelike je inspirirana upravo Meštrovićem, njegovim kozmopolitskim načinom života, a ponajviše time s koliko je ljubavi i strasti slavio žensko tijelo, posvećujući mu neka od svojih najboljih kiparskih ostvarenja. Strastvena i senzualna kolekcija od buklea, baršuna, vune, tila i čipke realizirana je u, za jesen i zimu neobično vibrantnim tonovima žute, zelene, crvene, ružičaste i nebesko plave, s transparentnim fragmentima i detaljima od šljokica, volana, perja i umjetnog krzna.

Iva Radić

Lei Lou žena

U Aleksandrinoj viziji jeseni i zime žena je hrabra i snažna, s glavom i stavom oslobođenima od svih ustaljenih okvira i granica i kao takva će svoju omiljenu svečanu haljinu odjenuti na omiljene traperice, pa čak i tenisice, što ovu kolekciju čini ponajprije funkcionalnom, što danas i jest, uz recikliranje, jedan od vodećih, svjetskih, modnih trendova.

Ljupka Gojić Mikić

Hit kolekcije svakako su karirano odijelo i ono od divnog ružičastog buklea, kao i predimenzionirani sivi kaput s kojim zima već sada izgleda primamljivo. Nove Lei Lou cipele optočene su kristalima, no prave će zvijezde sigurno biti čizme, budući da dolaze u najneobičnijim bojama i printevima, što ih čini savršenim ‘statement’ komadima za iduću sezonu, baš kao i novi modeli ‘bucket’ i kovčeg torbica.

Lejla Filipović

Mate i Rumjana Meštrović

Korana Gvozdić

Korana Gvozdić

Danijela Gajski

Danijela Gajski

Snježana Dojčinović

Snježana Dojčinović

Monika Kravić

Monika Kravić

Branka Krstulović

Branka Krstulović

Oliver Mlakar

Oliver Mlakar

Iva Šulentić

Iva Šulentić

Judita Franković

Judita Franković

Ivona Čulo

Ivona Čulo

Ivana Ergić

Ivana Ergić

Kristina Krepela

Kristina Krepela

Bojana Gregorić

Bojana Gregorić

Antonija Stupar Jurkin

Antonija Stupar Jurkin

Petra Kurtela

Petra Kurtela

Snježana Dojčinović

Snježana Dojčinović

Marija Borić

Mirna Maras Batinić

Mirna Maras Batinić

Zrinka Ferina

Zrinka Ferina

Ecija Ojdanić

Ecija Ojdanić

Fotografije uzvanika: John Pavlish

Fotografije revije: Mateja Vrčković

Učitati još
Zatvori