Kako bi izgledao savršeni proljetni dan na francuski način?

Kako bi izgledao savršeni proljetni
dan na francuski način?

Zamišljate li ikada savršeni proljetni dan? Sunčeve zrake koje griju gradske ulice, dobro raspoloženi ljudi, pozitivna atmosfera na svakom koraku, rascvjetale voćke, zeleni travnjaci i prvi cvjetni pupoljci… Sve to čini esenciju proljeća kada što više želimo biti na otvorenom, uživati u životu i prirodi koja se ponovno budi.

Proljetni dan s daškom francuskog chica

Ako zamišljajući idealnu scenografiju mislima odlazite u Pariz, niste jedini. Ovaj romantični grad posebnu notu dobije upravo u proljeće kada zablistaju njegove fasade, rascvjetaju se trešnje, sunce obasja Seinu i temperature dozvoljavaju gotovo beskonačnu šetnju bulevarima. Grad zabruji nekim novim životom i baš je zato omiljena proljetna destinacija u koju se slijevaju rijeke turista, u potrazi za svojim savršenim francuskim trenutkom jer Francuzi baš znaju kako uživati.

Ako imate priliku jednom u životu posjetiti Pariz u proljeće, onda je to prilika koja se ne propušta, a ako nemate, možete francuski joie de vivre donijeti i u svoj dan, u svoj grad. Kako? Pratite jednostavne naputke i jedan slobodan vikend pretvorite u malu francusku oazu.

Bogati doručak

Francuzi dan započinju bogatim doručkom kojeg je vrlo lako rekreirati i s namirnicama nama dostupnim. Croissant, baguette, brioche, pain au chocolat, maslac, džem, jogurt, svježe voće, kava ili čaj, sve se može naći na vašem stolu i dan možete započeti pravom gozbom.

Šetnja gradom

Pariške ulice zovu na beskrajne šetnje, ali sigurno se ni u vlastitom gradu ne krećete izvan zadanih pravaca. Uzmite jedno vikend prijepodne, krenite u centar, obiđite stare palače, poznate građevine, sve ono što vaš grad čini posebnim.

Kava na omiljenom mjestu

Francuzi su poznati po svojim cafeima, a mi po maratonskom ispijanju kave. Pronađite svoj najdraži kutak, sjednite uz kavicu i idealno, promatrajte ulicu zabavljeni svojim mislima.

Obilazak muzeja

Pariški muzeji su zaista jedinstveni u cijelom svijetu, no svaki se grad može pohvaliti svojim znamenitostima i izložbama koje vrijedi posjetiti. Istražite što se nudi u muzejima u vašoj blizini, sigurno ćete pronaći nešto što bi vas moglo zainteresirati.

Piknik

Od puno šetnje neminovno je da se u jednom trenu umorite, a ima li boljeg odmora od piknika na zelenom travnjaku, okruženi krošnjama drveća i prvim cvjetnim pupoljcima. Uzmite košaru, dekicu i nezaobilazne zalogaje.

Topli proljetni dan treba rashladiti osvježavajućim pićem, a jedno idealno stiglo je ovog proljeća. 1664 Blanc je kremasto, izbalansirano pivo voćnih nota koje će se odlično slagati uz vaše piknik zalogaje. Ovo francusko pivo kombinira osvježavajuće okuse citrusa, korijandera, marelice i breskve zbog čega zaslužuje mjesto u piknik košari.

@1664blancfi

Druženje s prijateljima

Francuzi su poznati po bogatom društvenom životu pa tako i vi vikend uzmite za okupljanje prijatelja za bilo koju od gore navedenih aktivnosti.

Dobar film za kraj dana

Francuska kinematografija proslavljena je u cijelom svijetu, kultni filmovi i danas su na vrhu svih lista must see uradaka pa zašto ne biste kreirali svoj vlastiti popis i odličan dan završili dobrim filmom s francuskim potpisom. Uzmite najdraže grickalice i hladno piće te uživajte u kraju ispunjenog dana.

@1664blancfi

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori