Mladi hrvatski dizajneri na najvećem sajmu dizajna

Mladi hrvatski dizajneri na
najvećem sajmu dizajna

Salone del Mobile

Salone del Mobile

Jedan od najvećih sajmova dizajna – Salone del Mobile u Milanu ove godine je u svojem posebnom dijelu namijenjenom mladim dizajnerima na počecima svojih karijera, Salonu Satellite prikazao nove, iznimne talente.

Tijekom milanskog tjedna dizajna, Salone Satelitte predstavio je preko 10000 dizajnera od svojeg početka 1988. godine te je proslavio svoju dvadesetu godišnjicu velikom izložbom švicarskog studija Big Game i norveškog dizajnera Daniela Rybakkena. Izložba je prikazala radove 46 dizajnera koji su ostvarili međunarodni uspjeh.

preuzmi

No, osim izložbe neki od novih, mladih dizajnera i studija privukli su mnogo pažnje publike, organizatora pa i kritičara. Veliku pozornost privukao je i hrvatski dizajnerski studio Regular Company.

Regular Company je multidisciplinaran studio koji radi na poljima produkt dizajna, interijera, brendinga i digitalnog dizajna. Studio je 2015. godine osnovao Ruđer Novak-Mikulić, Marija Ružić Vukmanić, Marinko Murgi i Tihomir Filipec. Studio je izložio nekoliko prototipa na Salone Satellite koje su ostvarili u suradnji s tradicionalnim obrtnicima, no isto tako i one koje su realizirali korištenjem modernih tehnologija, 3D printa i cnc rezanja.

preuzmi (1)

Foto: Salone del Mobile

 

 

Učitati još
Zatvori