Zavirili smo u novi, luksuzni salon vjenčanica s najposebnijim modelima na našem tržištu
Zavirili smo u novi, luksuzni salon vjenčanica s najposebnijim modelima na našem tržištu

Zavirili smo u novi, luksuzni salon vjenčanica s najposebnijim modelima na našem tržištu

Odlične vijesti stižu za sve buduće mladenke koje su za jedan od najljepših dana u životu oduvijek maštale o toj posebnoj vjenčanici. U centru Zagreba, svoja vrata otvorio je jedinstven i luksuzan salon vjenčanica Pret a Marier. Svi koji su u potrazi za savršenom haljinom, imat će priliku uživati u ekskluzivnim kreacijama najpoznatijih dizajnera Bliskog istoka, a nekoliko njih po prvi put u Europi predstavljaju se upravo u Pret a Marier salonu. Osim do sad neviđenih modela, Pret a Marier nudi ogroman izbor i klasičnih kreacija kako bi zadovoljio širok spektar ukusa budućih mladenki.

Prvi smo zavirili u novootvoreni salon, a čim smo kročili u predivno uređen prostor dočekao nas je ljubazan Pret a Marier tim koji je mladenkama na raspolaganju tijekom isprobavanja vjenčanica. Posebni modeli izloženi su u dvije velike sobe, a intiman i prostrani dio salona rezerviran za mladenku i svu njezinu pratnju tijekom pronalaženje one prave vjenčanice posebno nas je oduševio. U Pret a Marier salonu na raspolaganju imate i više nego što vam je potrebno vremena za isprobavanje, promišljanje i na kraju konačnu odluku.

Povodom otvaranja salona razgovarali smo i s vlasnicom salona. Što nam je sve otkrila, pročitajte u nastavku.

Pret a Marier (4)
  • Za početak nam recite nešto o sebi i kako ste se uopće odlučili “zaplivati” baš u bridal vodama?

Iskreno, to je bilo pitanje dana. Dijete sam koje je uz svoju majku odraslo na Danima i sajmovima vjenčanja. Ona se u tom svijetu nalazila preko 12 godina te sam kao mala obožavala provoditi vrijeme s njom na probama ili u radioni gledajući kako krojačice stvaraju iz ničega prava remek djela. Uživala sam gledajući je kako na taj način postaje dio nečijeg najljepšeg dana u životu te sam maštala o tome da nastavim gdje je ona stala.

Zatim je došlo moje vjenčanje, htjela sam nešto do sad neviđeno, nešto drugačije, nešto novo. Na kraju sam to i dobila, no kada sam gledala vjenčanice po internetu svaka koja mi se svidjela je bila upravo u Izraelu. Kontaktirala sam dizajnera, sve smo dogovorili, od moje dvije vjenčanice upravo sam ovu drugu dizajnirala sama u suradnji s njim. To je bila moja prva dizajnirana vjenčanica. Ponosna sam što je bila baš moja. To je također bio i trenutak kada sam shvatila da je vrijeme da samostalno krenem u te vode. Pomisao da upravo neka od haljina koje se nalaze u mom salonu može jednoj djevojci biti podsjetnik na njoj najposebniji dan u životu – predstavlja neopisivu radost za mene.

Pret a Marier (9)
  • Kako ste se odlučili na otvaranje luksuznog salona sa vjenčanicama, posebno s fokusom na dizajnere iz Bliskog istoka?

Želja mi je bila osvježiti hrvatsko bridal tržište, dovesti nešto drugačije, nešto novo. Smatram da djevojke iz Hrvatske jako prate modu i trendove te je vrijeme da im pružimo dašak glamura i u njihovoj zemlji.

Bliski istok postaje vodeći kako u mnogim stvarima tako i u materijalu i dizajnu. Smatram da njihov dizajn podiže ljestvice i stvara nove standarde. Njihova tradicija i ručni rad sve više dolazi do izražaja u Europi, a ovdje je opet izuzetno teško pokušati napraviti nešto što oni rade desetljećima. Vodeći se time odlučila sam dovesti neke od njihovih najutjecajnijih bridal dizajnera, koji su svjetski poznati i priznati, čak i od magazina Vogue.

  • Možete li nam reći više o dizajnerima iz Izraela koji su predstavljeni u salonu? Kako ste odabrali brendove i što čini ove dizajnere posebnima?

Dizajnere sam birala po tome da budu premijerno prvi put u Hrvatskoj. Napravila sam jedino iznimku za Bertu, inače jako popularan izraelski brend na Balkanu koji nije potrebno previše predstavljati našim mladenkama. Uz Bertu, predstavili smo i neponovljivu Kim Kassas čije se kreacije nalaze po cijelom svijetu. Ona brine za drugačiju vrstu mladenki, one koje nisu nježne već moćne. Nisu plašljive, već hrabre. Mladenke koje ne prate modu, već same definiraju svoj stil, ne prilagođavaju se normi već se ističu u masi. Kim Kassas prošle je godine u New Yorku na Bridal Fashion Weeku bila apsolutni hit s najviše postignutih dogovora s dobavljačima i to baš za bridal salone u SAD-u.

Uz Kim Kassas predstavili smo i Julie Vino. Njihove vjenčanice nalaze se u preko 70 trgovina diljem svijeta i nastavljaju se širiti. Tkanine koje se koriste u svim kolekcijama dizajnirane su isključivo od same Julie ili su odabrane od najkvalitetnijih proizvođača diljem svijeta. Sve njihove haljine prozvodi tim visokokvalificiranih i iskusnih krojača i stručnjaka za vezivanje. Julie Vino utjelovljuje eleganciju i sofisticiranost sa suvremenim elementima.

Tu je i J’Aton Couture poznat po svojoj majstorskoj izradi i pažnji za detalje. Imaju raskošan izbor za mladenke koje uživaju u luksuzu koji je odobrio i sam Vogue. Komadi su dovoljno glamurozni da zavladaju cijelom prostorijom, pa mogu i razumjeti zašto je postao stalni favorit među slavnim osobama kao što su Beyoncé , Jennifer Lopez i Kylie Jenner.

Pret a Marier (10)
  • Možete li nam reći više o izboru vjenčanica u salonu? Kako birate modele te kako planirate zadovoljiti različite profile mladenki?

Dugo sam osluškivala tržište i slušala želje i vizije mnogih mladenki. Rijetko koja želja i vizija mladenki je bila ista. Tada sam se uvjerila da je svaka mladenka jedinstvena za sebe. Potaknuta time, odlučila sam predstaviti preko 60 vjenčanica različitih krojeva kako bih uspjela zadovoljiti različite profile mladenki, a i kako bi haljine savršeno pristajale na svakoj građi tijela.

Pret a Marier vjenčanice (15)
Pret a Marier
  • Što biste rekli o trendovima u bridal svijetu? Koji modeli vjenčanica su vječni, a za koje smatrate da su prolazni trendovi?

U novije vrijeme 3D cvjetne aplikacije svakako predstavljaju jedan trend romantičnih vjenčanica. Izdvojila bih tu i oversize mašne kojima se dobiva razigranost vjenčanice, perje koje se općenito vraća svakih nekoliko godina kao bridal trend, bez obzira na to koristi li se kao detalj ili se pokrivaju cijele haljine. Također i dramske siluete svake godine se pojavljuju, no ove su godine predimenzionarni rukavi, volani i ukrasi na vjenčanicama još zastupljeniji.

Smatram da je sve to prolazno jer trendovi se mijenjaju, no ono što bih istaknula kao vječni potpis svake bridal kolekcije je definitivno čipka koja nikada neće izaći iz mode kada su vjenčanice u pitanju. To potvrđuje i činjenica da je upravo čipka već desetljećima vodeći stil na bridal pistama. Voljela bih istaknuti i napomenuti mladenkama da ne treba robovati trendovima već birati ono što volite jer samo tako ćete se osjećati najbolje.

Pret a Marier (7)
Pret a Marier (16)
  • Kako mladenke mogu rezervirati termin u salonu? Što sve uključuje rezervacija i kako se osigurava potpuna privatnost i pažnja prilikom konzultacija?

U Pret a Marier salonu svaka buduća mladenka može rezervirati svoj termin putem e-maila, telefonskog poziva ili društvenih mreža. Tada cijeli prostor, stilista i krojača ima samo za sebe. Ne spajamo termine mladenki kako bismo omogućili ekskluzivan tretman i pristup našem salonu te posvetili svakoj mladenki pažnju i osigurali privatnost. U tih 90 minuta naš fokus je u potpunosti na jednoj mladenki i osiguravanju najljepšeg iskustva u salonu. Odabir vjenčanice je “once in a lifetime” iskustvo i ova razina termina nam daje vremena da istražimo sve mogućnosti i ispunimo vašu viziju iz snova. Nemamo ograničen broj haljina koje mladenka može probati, kao ni broj pratnji koji smije povesti.

Pret a Marier vjenčanice (8)
  • Imate li možda neke savjete za buduće mladenke što bi trebale znati ili napraviti prije nego zakažu termin?

Prvi je da se opuste, jer to nikako ne bi trebao biti stres već užitak. Većina njih ima fotografije što bi željele, no moj savjet je da na prvoj probi isprobaju sve krojeve, pa čak i one za koje smatraju da im ne stoje. Jedno je vjenčanica, a drugo svakodnevna haljina. Također, moj savjet je da ne posjećuju mnogo salona. Izaberite tri salona čija ponuda vam se najviša sviđa. I ono najvažnije – uvijek izaberite haljinu koja će vam omogućiti da se zabavljate, plešete i uživate u svom danu. Vi nosite haljinu, a ne ona vas.

Pret a Marier
  • Imate li već neke planove za budućnost salona?

Naravno, do kraja godine nam dolaze još tri dizajnera i ne, nisu svi s Bliskog istoka. Otišli smo do daleke Australije te ćemo premijerno predstaviti jedan od njihovih najuspješnijih bridal brendova po prvi put u ovom dijelu Europe. Nećemo još otkrivati imena sva tri dizajnera, neka to ostane iznenađenje za naše buduće mladenke.

Pret a Marier (19)
Učitati još
Zatvori