S Davorom Bruketom o estetici, stilu i lifestyleu

S Davorom Bruketom o estetici,
stilu i lifestyleu

Davora Bruketu mnogi znaju i prepoznaju kao ‘Bruketu’ u tandemu Bruketa & Žinić, a koji su od 2017. postali Bruketa&Žinić&Grey. Osim agencijskog i kreativnog posla, Davor Bruketa je jedan od organizatora i članova organizacijskog odbora festivala Dani Komunikacija koji će se ove godine održati od 28. do 31. ožujka 2019. u hotelu Lone, u Rovinju. Ovog puta smo s njim razgovarali o estetici, stilu i lifestyleu…

Davor Bruketa

Svi koji Vas prate putem društvene mreže Instagram uvidjeli su da Vam je lifestyle bitan. Koliko pažnje pridajete sveukupnoj atmosferi određenog stila – od mode, uređenja interijera pa do interesa koje ističete u svojim postovima – od putovanja, gastronomije i kulture i sl.?

Potreban je poseban talent da se bude profesionalno deformiran kao ja. Uočavam gluposti koje možda mnogi niti ne gledaju. Taj stilski smjer mogu zahvaliti svakodnevnom poslu zamjećivanja detalja iz „šume“ informacija. Ne bih ju preporučio uravnoteženim osobama. Kad vidim nešto zanimljivo, impulzivno to fotkam i pokažem drugima. Promišljanje o tome traje čak pola sekunde. Posljedica je da me nerijetko možete vidjeti s plavim steznikom na desnom palcu, i to nije najnoviji krik mode, već posljedica shvaćanja pametnog telefona kao nastavka ruke. Još jedna „profesionalna“ deformacija.

Kako biste definirali svoj životni stil?

Živim glamuroznim životom koji svaki dan započinje u pet ujutro pregledavanjem e-mailova, notifikacija, poruka, kalendara i crne tekice u koju, kao vrlo tech-savy osoba, još uvijek zapisujem svoje to do liste, među ostalim čvrčkarijama. Ako nisam na poslovnom putu, veći dio dana provodim u agenciji ili na terenu gdje radimo na projektima ili po sastancima s timom ili klijentima. Kad ne radim, obiteljski sam čovjek. Kao dizajner po struci, imam potrebu stalno preuređivati ono što mi se ne sviđa do najsitnijih detalja pa vjerojatno sa mnom nije lako :). Pritom stalno fotkam, naravno :).

Moda je bitna u kreiranju lifestylea, oliko vremena i truda ona zauzima u Vašem lifestyleu?

Steve Jobs je uvijek nosio traperice i crnu majicu i govorio kako mu to olakšava život jer ne mora uz sve druge brojne odluke svaki dan, donositi još i odluku o tome što će odjenuti. Potpuno ga razumijem. Moj ormar pun je grupa identičnih ili jako sličnih komada traperica i t-shirta :). Kad mi se komad svidi, jednostavno kupim više istih primjeraka. Tek nedavno dao sam si izraditi Varteksovo odijelo i kaput, ipak sam ja čovjek u godinama.

Umjetnost i dizajn su također jako bitni segmenti lifestylea. Možete li izdvojiti neke od Vama omiljenih umjetnika i/ili dizajnera čije radove biste voljeli imati u svojim prostorima – bilo privatnim ili onim drugim, poslovnim u kojima boravite.

Ful volim sve sto radi Prostoria i od umjetnika volim Mateja Vukovića i Jelenu Azinović.

U vašoj crnoj tekici sigurno se ovih dana nalazi puno zadataka vezanih uz Dane komunikacija. Zašto je to za vas neizbježno događanje?

Osim što se odvijaju u jednom od najkreativnijih hrvatskih hotela, hotelu Lone u Rovinju, Dani komunikacija su ključan događaj za sve koji se profesionalno bave komunikacijom. Tamo imamo prilike slušati predavanja i razgovarati s vrhunskim stručnjacima na svjetskoj razini, raspravljati o svim aktualnim temama koji tište komunikatore, slaviti najuspješnije među nama u protekloj godini, i, najvažnije, dobro partijati. Imam feeling da će dan nakon festivala najviše priča biti vezanih uz naš darkroom 🙂

Foto: Aleksandar Selak

Učitati još
Zatvori