Nestvarno lijepa: Ružičasta plaža na egzotičnoj destinaciji
Nestvarno lijepa: Ružičasta plaža na egzotičnoj destinaciji

Nestvarno lijepa: Ružičasta plaža na
egzotičnoj destinaciji

@caro_e_

@caro_e_

Svijet je prepun izvanrednih ljepota. Uz plažu na kojoj se možete družiti s plamencima, primjerice, još nam je jedno mjesto oduzelo dah. Radi se o plaži Pink Sand Beach na Bahamima koja je smještena na otoku Harbour Island i čiji je pijesak obojen u vrlo nježnu nijansu roza boje.

@caro_e_

@caro_e_

Naravno da se to Instagramom još dodatno naglašava, provlači kroz filtere kako bi plaža izgledala što ružičastija i kako bi se privuklo što više turista, ali pijesak je ovdje doista poseban zahvaljujući crvenkastim ljušturama mikroskopskih organizama zvanih Foraminifera koja žive ispod morskih grebena i na morskom dnu. Pomiješane s pijeskom i komadićima koralja, njihove prazne ljušture more izbacuje na obalu i kreira prirodnu ljepotu.

@qianbie1234

@qianbie1234

Zbog ovog je fenomena pijesak na Pink Sand plaži uvijek hladan, za razliku od ostalih plaža koje sunce zagrijava do te mjere da ponekad jedva možete doći do mora. Najveća atrakcija otoka Harbour Island proglašena je jednom od najljepših svjetskih plaža, a našla se i na našoj listi želja!

pink-sands-beach-bridgethelene

@bridgethelene

@caro_e_

@caro_e_

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori