Novi rovinjski club Steel postaje pravo regionalno clubbing središte

steel

Dosadašnji tekstovi objavljeni o novom rovinjskom klubu Steel isticali su njegov potencijal, atraktivan raw interijer i programsko vodstvo koje obećava. Ipak, nitko nije ni slutio da će Steel gotovo preko noći izaći iz okvira Rovinja i postati pravo regionalno clubbing središte. Gostovanje beogradskog D.J.-a Marka Nastića, jednog od ključnih promotora techno glazbe na ovim prostorima, označilo je prekretnicu. Više od tisuću dvjesto ljudi iz regije sjatilo se u Steel svjedočeći Nastićevoj nepresušnoj energiji ali što je još važnije i novom povezivanju mladih na potpuno novim osnovama. Spomenuto ne čudi ako uzmemo u obzir da je Nastić zaljubljenik u techno glazbu od svoje 14. godine, izraženih kozmopolitskih pogleda, te da se brzo prometnuo u internacionalnu zvijezdu, nastupajući s velikim imenima poput Carl Coxa, Umeka, Kanzyania, DJ Rusha i slično.

steel

Ovdje ne treba zaboraviti i doprinos lokalnih igrača, među kojima se svakako ističe Admir Hasanbegović aka DJ Adoo, jedan od najzaslužnijih za podrhtavanje istarske crljenice. Bitovi ovog Puljanina nadaleko su poznati pa se i njemu, iako je tek u tridesetima, može pripisati internacionalni status, osobito ako uzmemo u obzir one poznate s kojima je nastupao, poput Richiea Hawtina, Terry Francisa ili Daniela Portmana. Ovdje ne treba zaboraviti napomenuti kako je Steel postao i pravi generator mladih DJ snaga, dajući priliku posebice mladim istarskim DJ-ima, doprinoseći time stvaranju nove scene uz izvanrednu podršku Steel publike. Kada tome pridodamo i promociju onih standardnih uzdanica, kao što su Tiger & Woods, Jan Kinčil, Offenbach, Lorenzo ili DJ Katch, ne čudi da su neki od njih već u prvoj sezoni na najave svojih nastupa u Steelu prilijepili onu najdražu poruku „Sold out“.

steel

Tako je, primjerice, Steel pucao po šavovima za vrijeme Red Bull eventa i Sea Salse koja je napunila obje dvorane s preko 3000 ljudi, dok je zanosna Da Candy rasprodala Steel dva puta za redom u razmaku od svega nekoliko tjedana. U svakom slučaju Steel sigurno kroči stazom novog okupljališta mladih iz regije, utemeljenog na univerzalnoj ljubavi prema glazbi. S obzirom da je na ovim prostorima bilo dovoljno mraka, svi možemo biti sretni što se u tom mraku Steela rodilo novo svijetlo. Nadamo se samo da će svijetliti još dugo i da u Steelu nikada neće nestati struje. Ostaje nam samo da svi zajedno uživamo u novoj regionalnoj clubbing prijestolnici.

steel

Da će to tako biti i da ćemo i iduće sezone hrliti u Steel potvrđuje i ovogodišnji Alliance Festival, koji je osmišljen kao svojevrsna ovosezonska „oproštaljka“ a koji će pored već viđenih uzdanica, spomenutog Nastića i Admira, okupiti i druga imena, kao što su Ray Okpara, Okain, Teo Harouda, ADOO, Sicillio, Tomo in der Muhlen i drugi. Možda je najbolje za kraj citirati Miriam i Tarru In der Muhlen, community managere kluba Steel: „Alliance Festival svojevrsni je poklon brzo rastućoj Steel zajednici, koja ne samo da puni klub, nego se poput požara širi društvenim mrežama. Steel community danas broji preko 15.000 stalnih pratitelja i preko 100.000 pogleda na Googleu tjedno, dok se pregledi sadržaja mjere ustotinama tisuća minuta.

steel

Evo, primjerice, Instagram stories Steela doslovce je preko noći postao virtualno okupljalište posjetitelja i centralno mjesto za dijeljenje njihovih sadržaja ali što je još važnije i za njihovu međusobnu komunikaciju i povezivanje. Tu se moramo zahvaliti i samoj DJ zajednici na izvrsnoj suradnji koja se sastoji u dijeljenju naših postova i stvaranju contenta i promo materijala, pod stručnim vodstvom naše dizajnerice Maye. Na kraju, Steel ne bi bio to što jest da nema Kreše koji drži tri ćoška od kluba. To je onaj visoki gospodin koji kao pravi domaćin brine da se gosti ugodno osjećaju i da im ne presuši grlo dok skaču na bitove do jutarnjih sati. Sve je ovo što smo nabrojali, a posebice angažman našeg malog ali snažnog tima, dokaz da je Steel pomaknuo fizičke ali i virtualne granice, prometnuvši Rovinj u regionalni i internacionalni clubbing centar.“

steel
steel
steel

Foto: PR

0