Kraljevski sport stiže u Rovinj

rovinj3

Nakon jedriličarskih regata, a potom i dva uzastopna izdanja Red Bull avijatičarskog natjecanja, sredina svibnja će u Rovinju i na njegovim zelenim i travnatim površinama Porton Biondia biti u znaku kraljevskog sporta – pola. U grad svete Eufemije, i to na prvi Rovinj Beach Polo turnir na Jadranu od 12. do 15. svibnja stižu četiri međunarodne polo ekipe s igračima iz Indije, Argentine, Švicarske, Njemačke, Italije i Hrvatske s pedesetak argentinskih konja. Atraktivno natjecanje u režiji Adris grupe podupiru vodeći svjetski brendovi poput Heinekena, Tagheuera, Agrokora te poznati argentinski brend i ambasador pola u svijetu La Martina.

Što se pak tiče posebnosti rovinjske edicije, valja istaknuti da će klasičan polo na travi biti zamijenjen novom inačicom sporta koja se posljednjih desetak godina, uz nešto izmijenjena pravila, igra na pijesku. Cijela infrastruktura, pa tako i arena veličine 70 puta 40 metara bit će, posebno za ovaj trodnevni turnir, napravljena na plaži Porton Biondi.

rovinj2

Uz uzbudljive utakmice, planira se i čitav niz događanja i to na različitim lokacijama u gradu te hotelima Monte Mulini i Lone. Organizatori ističu svečanost otvorenja turnira, koja će biti u znaku polo parade. Rovinj će ponovno biti u centru zanimanja svjetskog jet seta, sportaša, novinara i brojnih zaljubljenika u ovaj, preko dvjesto godina star konjički sport.

0