Retro plan za super ljeto u kojemu ćete stvarno uživati

Retro plan za super ljeto u kojemu
ćete stvarno uživati

Ljeto je mnogima omiljeno godišnje doba ne samo zbog sunca i mora već i zbog toga što nas za ljeto vežu mnoge lijepe uspomene. To je ono razdoblje u godini kada smo oduvijek imali najviše slobodnog vremena koje smo provodili družeći se s dragim ljudima i s njima stvarali lijepe trenutke.

No, također, sjećate se onih posebnih trenutaka samoće tijekom ljetnih praznika kada smo puno čitali, gledali filmove i eksperimentirali satima se presvlačeći i pokušavajući napraviti frizure kao iz omiljenih magazina.

Oponašali smo makeup poznatih modela, a i slali smo razglednice crtajući po njima sladoled, srca i sunce s oblacima. Sladoled se jeo u neograničenim količinama i roštiljali smo gotovo svakog vikenda. Sjećate se da ste pravila Monopolyija i bele upravo naučili za vrijeme ljetnih praznika? Svog svega toga obožavamo ljeto.

No, s vremenom praznici, odnosno godišnji odmor postane kraći. Imamo puno obveza. Izgubili smo ritam koji smo pratili kao djeca. Čak ne šaljemo ni razglednice, a i brojimo svaku kuglu sladoleda jer ipak se kilogrami s godinama sve lakše nakupljaju.

Ipak, koliko god s godinama postali ozbiljni i kratki s vremenom, nije loše podsjetiti se što smo sve radili kao djeca za vrijeme ljeta, posuditi neku zanimljivost iz tog vremena i iskoristiti ljetne dane najbolje što možemo. Tih nekoliko sunčanih mjeseci brzo će proći pa zašto ih onda ne pretvoriti u trenutke koji će nas uveseljavati tijekom cijele godine.

Izlet s prijateljicama

Samo jedno poslijepodne dovoljno je da otpustimo sav stres, prikupimo pozitivnu energiju s dobrim starim društvom. Pritom se nasmijemo do suza, plivamo i uživamo u ljetnom danu. Za izlet s prijateljicama uistinu ne treba poseban povod, jednostavno ih pozovite i uživajte. Plaža, jezero, bazen, novi grad, koncert – provedite dan sa svojim najboljim prijateljicama.

Roštilj

Umjesto kuhanja ili naručivanja hrane, organizirajte druženje s prijateljima. Ispecite omiljeno meso i povrće, prepričajte zanimljivosti koje vas nasmijavaju dok se priprema hrana. Dok su još uvijek duži dani, stignete roštilajti čak i nakon posla, ne morate čekati vikend. Poslije se osvježite sezonskim voćem i pretvorite večeru u pravu gozbu s prijateljima.

Sladoled s alkoholom

Kao klinci sladoled na štapiću bio je neizostavan ljetni dodatak. Sada ga dodatno osnažite s malo omiljenog alkohola, voća i kreirajte vlastita izdanja omiljene ljetne poslastice iz djetinjstva po kojoj ćete pamtiti ljeto.

Društvene igre

Toliko se zabave krije u simpatičnom nadmetanju. Bilo da je riječ o kartama, mozgalicama, slagalicama ili bilo kojim drugim društvenim igrama, sigurno ćete se sjajno provesti i dobro nasmijati prijateljima koji se žustro bore za pobjedu.

Čitanje

Sastavite svoj ljetni popis knjiga koje morate pročitati. Stvorite ambijent koji vas opušta i izgubite se u svijetu mašte. Neka vam ljeto bude ispunjeno prozom i poezijom koja će učiniti da se osjećate odlično.

Filmovi

Filmovi su uvijek bolji u dobrom društvu. Organizirajte večer na otvorenom i pretvorite dvorište u kino, a na repertoar stavite sve omiljene filmove koji zrače ljetnom energijom. Pripremite ukusnu večeru, grickalice i udobno se smjestite. Uspomene se stvaraju na tako jednostavan način, ali vrijede beskrajno.

Razglednice

Sjećate li se onog osjećaja kada u poštanskom sandučiću ugledate razglednicu. Već dugo ga niste osjetili, zar ne? Sigurno nisu ni vaši prijatelji. Ali zašto ponovno ne uvesti u ljetne radosti i slanje razglednica. Sigurno ćete obradovati svoje najdraže, prenijeti dio svoje energije s putovanja i pokrenuti novu staru praksu slanja i primanja razglednica. Neke stare stvari baš su posebne.

Digitalni detoks

Iako je gotovo nemoguće živjeti bez tehnologije, aplikacija koje nam olakšavaju život, mobilnog telefona i e-maila, ipak si barem za vrijeme godišnjeg odmora priuštite život bez tehnologije ili barem korištenje digitalnih pomagača svedite na minimum. Osjećat ćete se svježije i napokon ćete uživati u trenutku.

Poigrajte se novim lookom

Prirodni beach waves stiliziran morskom vodom i laganim povjetarcem nemojte raščešljavati.Uživajte u svom prirodom ljetnom. Istaknite preplanulost i svjetlije uvojke. Ne zaboravite nanijeti preparate s visokim SPF faktorom, ali to je zapravo svešto će vam trebati za savršen izgled.

Fotkanje

Oni zabavni polaroid jednokratni aparati ponovno su u centru pažnje. Tak oi vi zabilježite posebne ljetne trenutke i neka fotografije odmah “izlete”. Neka vam ti ljetni trenutci budu uvijek na vidljivom mjestu i dobro se zabavite pozirajući u svom ljetnom izdanju.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori