‘Red Wine Hot Chocolate’ je najbolje zimsko piće

‘Red Wine Hot Chocolate’
je najbolje zimsko piće

Red Wine Hot Chocolade – comfort piće ove sezone

Da! Dobro ste pročitali naslov – Red Wine Hot Chocolade je najbolje comfort piće za hladne, vjetrovite kišne pa i snježne dane. Spoj je to dva gušta – onog neodoljive topline i punog okusa vruće čokolade i punine crnog vina. Recept je jako jednostavan, a možete ga ukrasiti sa sljezovim kolačićima, čokoladnim mrvicama ili kandiranim bobičastim voćem.

Što je sve potrebno?

Za ovo neodoljivo piće trebat će vam tamna čokolada, sa što više kakaovca i da je što manje slatka. Mliječna ne funkcionira dobro u ovom piću tao da savjetujemo da ju izbjegavate. Mlijeko bi bilo najbolje gušće biljno, od lješnjaka ili badema. Tamni šećer, muscovado vrsta bila bi idealan izbor, no u slučaju da ga nemate bilo koji slatki sirup bit će dobra zamjena – javorov, agavin, rižin i slični sirupi. Crno vino po vašem izboru, no uz tamnu čokoladu najbolje prijaju snažnija crna vina poput terana ili istarskog merlota. Po želji možete dodati cimet.

Kako se priprema?

Čokoladu ćete rastopiti u gušćem biljnom mlijeku, bademovom ili onom od lješnjaka. Mlijeka nalijete u posudu s čokoladom u omjeru 2:1 u korist mlijeka. Pričekajte da se čokolada posve rastopi stalno miješajući miješalicom kako bi čokolada postala svilenkasta. Dodajte otprilike četvrtinu ili petinu vina u odnosu na smjesu koju ste dobili i pustite da dođe netom do vrenja. Odmah ugasite štednjak, ne želite da vino provrije. Po želji zasladite sa sirupom ili šećerom. Pričekajte da se malo ohladi kako biste mogli u potpunosti uživati u punini okusa ovog idealnog zimskog pića.

Donosimo nekoliko Instagram fotografije za inspiraciju serviranja, iako nam se čini da je najbolje serviranje ono u velikoj šalici, zamotani dekicom ispred kamina ili omiljenog filma ili serije…

Učitati još
Zatvori