Turistički biser nedaleko od Dubaija koji samo čeka da ga otkrijete

Turistički biser nedaleko od Dubaija koji
samo čeka da ga otkrijete

ras-al-khaimah-2

Ras Al kajmak? Ne, ne ne… Kako se ono kaže? Točan odgovor je RAK, Ras Al Khaimah ili 3 riječi za potpuni užitak.

Na nešto manje od sat vremena od Dubaija, smjestio se Ras Al Khaimah – Emirat kao stvoren za potpuno opuštanje. Uživanje u toplom zimskom suncu uz svu raskoš odličnih hotela i blizinu pustinje – tako tajanstvene i zabavne, vodi daleko od svakodnevnice. Najluksuzniji hoteli i blagodati modernog svijeta isprepliću se s tradicijom beduina.

ras-al-khaimah-6

Bijele pješčane plaže, kristalno plavetnilo Arapskog zaljeva, skijališta na pustinjskom suncu, vrhunski restorani i starinske tržnice, džip safariji… Emirati su idealni za brz i komforan bijeg od zime.

Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah – 3 riječi za potpuni užitak

Svakodnevni Emiratesovi izravni letovi za Dubai učinili su svoje, Dubai je postao hit destinacija za uživanje u toplom pijesku i svim čudima koje ljudska mašta može zamisliti, ali u njegovoj blizini skriva se još puno toga. Na svega sat vremena udaljenosti dočekat će vas sasvim nepoznat Emirat okupan suncem – Ras Al Khaimah. Što raditi na ovom, domaćem putniku prilično nepoznatom mjestu? Formula je jednostavna – u potpunosti se opustiti.

Ras Al Khaimah

Želite li razbiti svoju svakodnevicu te prijateljima pričati da ste bili negdje gdje nitko nije, onda je ovo svakako destinacija za vas. Maksimalno opuštanje bit će zagarantirano u zimskim mjesecima kada ćete zaboraviti što znače niske temperature uživajući u svim blagodatima ove klime. I ne zaboravimo, svim pogodnostima resorta kojih zaista ima na izbor. Dosadi li vam ležanje na plaži i istraživanje podmorskih ljepota – Dubai je nadohvat ruke i sve zanimljivosti koje on skriva. U nastavku donosimo još nekoliko razloga zašto Ras Al Khaimah staviti na svoju listu želja.

ras-al-khaimah-1

Zašto posjetiti Ras Al Khaimah?

  • Ovdje je sunčano cijelu godinu. Željnima odmora dobrodošlicu želi 64 kilometara bijelih pješčanih plaža, sve na svega manje od sat vremena od užurbanog Dubaija.
  • RAK ima jedan muzej i njegova ponuda nije „must see“, no vrijedi posjetiti utvrdu Dhayah, koja pruža dozu turističke čarolije zahvaljujući pogledu na pustinju i super poziciji za fotografiranje.
  • Ono što RAK čini posebnim je prije svega ponuda hotela, koji izazivaju potpuni vau efekt, a za uslugu u hotelu s 5* turist će platiti uslugu 4*, i to fantastičnu uslugu.

ras-al-khaimah-3

  • Ovdje ćete sresti puno turističkih djelatnika iz cijelog svijeta, svi sa sobom donose svoje priče, dašak osobnosti, ali svi su unificirano ljubazni, trude se udovoljiti svim specifičnim željama klijenata, a sve to na jedan nenametljiv način.
  • Pustinja je vrlo blizu, na svega 15 minuta, pa su sadržaji poput jeep safarija nadohvat ruke.
  • U prosincu RAK dobiva vau atrakciju za prave adrenalinske ovisnike – najduži zip line na svijetu.

ras-al-khaimah-7

Mislite li da bi ova destinacija bila savršena za zimski odmor ove godine, više informacija o novom odredištu u Atlasovoj ponudi potražite na službenoj web stranici.

ras-al-khaimah-8


Učitati još
Zatvori