Osijek je u vrijeme Adventa uveo šest direktnih letova, možete i do Münchena
Osijek je u vrijeme Adventa uveo šest direktnih letova, možete i do Münchena

Osijek je u vrijeme Adventa uveo šest
direktnih letova, možete i do Münchena

Ako ste iz Zagreba, Splita, Rijeke, Dubrovnika ili Pule, vrijeme je za putovanje u Osijek! Jer adventsko vrijeme pravo je doba za obilazak kontinentalne Hrvatske. A Zračna luka Osijek omogućila je direktne letove u metropolu Istočne Hrvatske iz spomenutih hrvatskih gradova. Posjetiti Osijek direktnim letom možete i iz bavarske prijestolnice Münchena. Osječki Advent prošle godine proglašen je najboljim u Hrvatskoj, a ove godine svijetli sjajem tisuća lampica. Prošetajte putem blagdanske čarolije od secesijske Europske avenije sve do bajkovite Tvrđe, gdje će te pronaći bogatstvo mirisa i okusa Božića.

Advent u Osijeku

Bogat kulturno-zabavni program čeka vas u Tvrđi

Ovogodišnji Advent prava je prilika za obiteljsko uživanje, jer svatko može pronaći nešto za sebe. Najmlađi će moći uživati u bajkovitim pričama u Velikoj zimskoj pričaonici, gledati crtane filmove u Božićnom kinu i napisati pismo Djedu Mrazu! Za velike su pripremljeni koncerti, predavanja i izložbe u Arheološkom muzeju, te gastro prijepodneva. Proslavljeni kuhar Rene Bakalović kreirat će pred posjetiteljima Novu slavonsku kuhinju, pripremajući najukusnija slavonska jela na moderan način.

Advent u Osijeku

Ledena bajka klizališta na Sokolu pruža nezaboravne trenutke malim i velikim zaljubljenicima u zimske radosti, a nakon što pokažete svoje pravo klizačko umijeće, imat ćete priliku ugrijati se uz kuhano vino ili zaplesati uz božićne hitove. A ako niste avanturističkog duha i više uživate u šetnjama gradom, istražite skrivene dijelove grada jer svaki kutak grada diše blagdansku čaroliju i božićni ugođaj.

Najljepši pogled s čak 35 metara

Neizostavni dio Adventa i ove godine je „panoramski kotač“ koji će vas povesti visoko iznad krovova grada. Najveći panoramski kotač u Hrvatskoj smjestio se u baroknu Tvrđu, odakle se pruža prekrasan pogled na grad. Dnevna vožnja pruža pogled na bajkovitu vizuru grada, a noćna vožnja na tisuće lampica u gradu. Program ovogodišnjeg Adventa odvija se od 02. do 30. prosinca, a ako odlučite provesti najluđu noć u godini na osječkim ulicama, na središnjem gradskom trgu u Novu godinu uvest će vas Crvena jabuka.

Advent u Osijeku
Advent u Osijeku

Posjetite i prekrasnu Baranju i Podunavlje

Uz obilazak osječkog Adventa, čeka Vas i posjet vukovarskom božićnom sajmu ili obilazak obnovljene palače obitelji Eltz. Nakon novogodišnjeg slavlja možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi Baranje. Uz obilazak vinskih podruma, okrijepite se uz tradicionalne baranjske delicije.  Slavonska metropola nikada nije bila bliže – posjetite Osijek i uvjerite se zašto je ponio titulu najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma! Više informacija na web stranicama Zračne luke Osijek.  

Advent u Osijeku

Foto: TZ Osijek

Učitati još
Zatvori