Čarobni Zlatni rat proglašen najljepšom plažom na svijetu, na popisu se našla još jedna hrvatska plaža

Zlatni rat

Hrvatske se plaže nalaze na gotovo svakom popisu must see svjetskih plaža, a nerijetko im se pridodaju epiteti poput najljepše i čarobne. Ovih je dana došlo još jedno priznanje, ovog puta od svjetske turističke platforme Big 7 Travel koja je sastavila popis najljepših plaža na svijetu, a vodeće mjesto zauzela je plaža Zlatni rat u Bolu na Braču. Big 7 Travel za ovu prekrasnu jadransku plažu je napisao:

Zlatni rat je najspektakularnija hrvatska plaža. Nije samo oblik roga taj koji je čini tako lijepom i jedinstvenom, već i činjenica da je ova pješčana plaža okružena kristalno čistim morem čija se boja mijenja od tirkizne do tamnoplave u samo 10 ili 20 metara. Desetljećima stari borovi pružaju hladovinu, ali ovdje nećete htjeti izaći iz toplog mora. Jasno je zašto je Zlatni rat najbolja plaža na svijetu u 2019. godini.

Hvarska plaža Jagodna na 32. mjestu

@bojan_mtb

Uz Zlatni rat, među prvih pet plaža našle su se Whitehaven Beach u Australiji, Fig Tree Bay na Cipru, Grace Bay na otočju Turks and Caicos i Secret Lagoon na Filipinima. Također, dodatna je pohvala što Zlatni rat nije jedina hrvatska plaža u izboru 50 najljepših jer se na 32. mjestu našla i hvarska plaža Jagodna. Turistička platforma nju je ovako opisala:

Hvar ima mnogo plaža koje su lijepe kao slika, ali vrhunac je ova predivna plaža. Smještena je između mjesta Sveta Nedjelja i Ivan Dolac, a posebna je po kamenčićima, kristalno čistom moru i gustoj borovoj šumi.

Foto: Instagram (@bojan_mtb), Pexels

1