Zašto je važno voditi dnevnik na putovanjima?

View this post on Instagram

A post shared by Journal & Scrapbooking | Tersh (@skybambi) on

Lijepo je imati digitalni zapis s putovanja na blogu, ali je također jako lijepo sjesti i pisati svaku večer kad putujete. To je ugodan mali ritual, ali je također vrlo praktičan. Osobe koje zapisuju dojmove s putovanja zahvalne su na toj svojoj odluci jer se mogu osvrnuti na stare blogove, poslati preporuke prijateljima i uživati u sjećanjima s putovanja. Kada se prisjetite tih uzbudljivih vizualnih, ali i verbalnih sličica s mjesta koja ste posjetili, shvatite da se uistinu isplati dokumentirati svoja putovanja. Zabavno je i zanimljivo kreirati pričice tijekom putovanja jer ova lijepa navika olakšava zapamtiti sva mjesta na koja ste išli, ponovno osjetiti posebnosti i čaroliju jela koja ste jeli, stvari koje ste radili…

Uronite u prekrasnu novu bilježnicu koju ćete pretvoriti u putopis, a za svoju novu pustolovinu pripremite i posebnu olovku i kreirajte poseban ambijent za inspiraciju. Namijenite posebno mjesto i značaj za bilježnicu koja će čuvati vaše doživljaje i koristite je samo za putovanje da može postati dio malog rituala kada ste daleko.

View this post on Instagram

A post shared by Eva Tsang (@thetrottergirl) on

ZAŠTO MORATE DOKUMENTIRATI VAŠE PUTOVANJE?

Vaši simpatični zapisi pomoći će vam da zapamtite sve detalje koje ste zapazili i proživjeli tijekom putovanja. Kada vodite dnevnik putovanja, imate evidenciju o kretanju i svemu što ste učinili. Ako se vratite na to mjesto, bit će lako zapamtiti sve.

View this post on Instagram

A post shared by Sharon Tan • 美莲 (@ronnycakes) on

POŠALJITE SVOJE ZAPISE PRIJATELJIMA

Vaši putopisi su najkorisniji kada prijatelji planiranju putovanja. Kada i sami negdje želite otputovati, savjeti vaših prijatelja dobro će vam doći. Vaši zapisi mogu poslužiti kao turistički časopis ukoliko ih podijelite na blogu; ali ako niste bloger, stavite ih u Google dokument koji možete podijeliti s prijateljima nakon putovanja. Kada vodite putnički dnevnik, možete ga digitalno naknadno prepisati i imati Google dokument (ili blog / web stranicu) koji možete podijeliti prijateljima kada im je potreban savjet za putovanja.

View this post on Instagram

A post shared by BONNY REBECCA (@bonnyrebecca) on

IDEJE  ZA  PUTOVANJA

Postoji toliko mnogo načina za kreiranje vlastite verzije turističkog časopisa. Dok zapisujete dojmove, zanimljivosti i tajne na  na papiru osjećat ćete se opušteniji i uvijek kada pročitate što ste zapisali osjećat ćete se kao kada ste bili na odmoru. A kada drugi budu čitali ono što ste proživjeli bit će inspirirani i motivirani za vlastite pustolovine i istraživanja.

View this post on Instagram

A post shared by XENIA ADONTS (@xeniaadonts) on

ODLIČAN NAČIN OPUŠTANJA

Zapisivanje zanimljivosti s putovanja će vas zabaviti i naglasiti posebnu razliku od tipkanja zabavnih proživljavanja i svakodnevnog rada na računalu. Na kraju svakog dana tako je katarzično sjediti sa svojim zapisima uz čašu ukusnog koktela na nepoznatom mjestu… Zapamtite barem jedan poseban trenutak po danu, zapišite s kime putujete, kako ste stigli, u kojim restoranima ste jeli, što ste vidjeli, i tako dalje i tako dalje.

View this post on Instagram

A post shared by Eva Tsang (@thetrottergirl) on

SNIMITE VIDEO I DOBRO SE ZABAVITE

Dokumentirajte trenutke koji su vas se dojmili i pretvorite ih u prava mala umjetnička djela. Sve što objavljujete na Instagramu spojite u jednu cjelinu koja će prikazati jedinstvene trenutke. Kada se vratite s putovanja, od tih malenih videozapisa stvorite multimedijalnu priču koja će i vas i druge inspirirati i motivirati na pokret, akciju i dobro raspoloženje. Možete kreirati i svoj Youtube kanal na kojemu ćete svoje doživljaje pretvoriti u male pustolovne filmove i priče u pokretu. Možete dodati  zanimljive tranzicije, opise i čak postaviti pozadinsku glazbu kojoj ćete dodatno naglasiti doživljaj.

View this post on Instagram

A post shared by Nicholl⚡️London Blogger ⚡️ (@nichollsbeautybible) on

Foto: Instagram, Unsplash

0