Zašto bi svaki par trebao zajedno putovati prije vjenčanja

Zašto bi svaki par trebao zajedno
putovati prije vjenčanja

Dok će se velika većina parova odlučiti na medeni mjesec nakon putovanja, i dalje postoje oni koji prije samog vjenčanja neće pokušati zajedno posjetiti neku destinaciju. A možda bi ipak trebali jer otkrit će im jako puno o njima samima i njihovom odnosu – jesu li stvari baš onakve kakvima su ih zamišljali.

Putovanja u paru su nešto najljepše. Provoditi nekoliko uzastopnih dana i noći sa svojom osobom, na destinaciji po izboru, zaista može dodatno učvrstiti vezu i dokazati vam da zaista jeste jedno za drugo. No isto tako mogu biti i odlučujući faktor i pokazatelj na sve rupe i rupice u vašem odnosu koje bi mogle jednom zapečatiti prekid. Putovanja često iz nas izvlače ono najbolje i najgore kada to situacija zahtijeva, bez pripreme i vrlo naglo, tako da jako dobro možete proučiti sami sebe, ali i vezu, kroz prizmu tih događaja.

Danas više uopće nije teško otputovati, pa makar i u susjednu državu, jer sustav se budžetnih putovanja zaista razvio da velikom broju znatiželjnika omogućuje otputovati bez prevelikog tereta na novčanik. Što dalje i na što dulje otputujete zajedno, to je test veći, no i potvrda snažnija da je veza zaista spremna za dugoročne staze.

Vidjet ćete partnera u najboljem i najgorem svjetlu

Putovanja izvlače iz nas ono nešto što smo možda uspjeli potisnuti, neke strane ličnosti koje nemaju priliku toliko biti izložene. Tako da ćete imati priliku iskusiti apsolutno oduševljenje kad vaš partner iskusi nešto što ga zaista zanima, povezat ćete se kroz neko iskustvo, primjerice prvu šetnju do svjetski poznate znamenitosti koju ste do tada gledali samo na filmovima, no isto tako iskusit ćete negativne emocije kad shvatite da kasnite na rezervirani let, da vam je netko ukrao novčanik, da ste zaboravili ključ od hotelske sobe u restoranu u drugom gradu… Kako ćete zajedno navigirati tim emocijama pokazat će vam koliko čvrsto možete rasti zajedno.

Postat ćete tim

Kad se zbroje sva iskustva koja ste proživjeli na putovanju, a koja su vas izvukla iz vaše rutine, pokazat ćete se svom partneru u novom svjetlu. Idealna je situacija kad shvatite da rastete zajedno, a ne u suprotnim smjerovima i kad iz svih mogućih situacija, i lijepih i ne tako lijepih, izađete zajedno jači. Tada će se i svakodnevni život poprimiti drugačiju dimenziju.

Imat ćete sjećanja za cijeli život

Putovanja grade bazu sjećanja i emocija za cijeli život. Povezuju ljude na načine na koje nisu mislili da će im puno značiti, otkrivaju sitnice i neke male karakterne osobine koje nemaju često priliku izaći na vidjelo, a koje će osnažiti čitav odnos na načine na koje niste zamišljali. Zajedno ćete se prisjećati svih tih sitnica još dugo u bračnom životu.

Čak i znanost podupire ovu tezu

Istraživanja su pokazala da putovanja zaista osnažuju dinamiku odnosa unutar para ili čak obitelji jednom kad krenete putovati s djecom. Proširuju se vidici, razvija se ličnost i mijenja pogled na život – na bolje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori