Najljepši cvjetni vrt na svijetu nakon dvije godine ponovno se otvara za posjetitelje

Najljepši cvjetni vrt na svijetu nakon dvije godine ponovno se otvara za posjetitelje

Proljeće je po mnogima najljepši dio godine jer je priroda u tom periodu u svom buđenju, cvatu i šarenilu, a iznimka nisu niti tulipani. Jedan od glavnih simbola Nizozemske upravo je cvijet tulipana. Duga proljetna sezona i hladnije noći čine ju najpogodnijom za njihov rast i uzgoj. Od sredine ožujka pa do kraja svibnja veliki dijelovi Nizozemske pretvaraju se u beskonačna šarena, cvjetna polja, a upravo je zbog toga Nizozemska najpoželjnija proljetna travel destinacija.

Najljepši proljetni vrt na svijetu

Najveći broj farmi tulipana nalazi se u Noordoostpolderu u pokrajini Flevoland. Polja cvjetnih lukovica duž obale Haaga i Leidena na sjeveru također su predivne lokacije za uživanje u prekrasnim cvjetnim poljima.

Keukenhof je mjesto na kojemu svakog proljeća cvate oko 7 milijuna cvjetnih lukovica te je jedno od najpoželjnijih mjesta za uživanje u cvjetnom raju. Upravo tamo se odvija i najveća svjetska izložba cvijeća, poznata po brojnim tulipanima, a udaljena samo 30 minuta od Amsterdama. Park Keukenhof osim vrtova ima i četiri paviljona koji osim tulipana prikazuju kolekcije zumbula, narcisa, orhideja, ruža, karanfila, perunika, ljiljana i mnogog drugog cvijeća.

Keukenhof je zbog izolacije bio zatvoren čak dvije sezone, a čak je 20 milijuna posjetitelja virtualno pogledalo snimke cvjetne izložbe dostupne online, što dovoljno govori o impresivnoj ljepoti parka. Zbog duge pauze još se s većim uzbuđenjem iščekuje ovogodišnje otvorenje, a pripreme za sezonu 2022. već su u punom jeku.

Keukenhof se ove godine otvara 24. ožujka i otvoren je do 15. svibnja. Posjet poljima tulipana nije samo vizualno iskustvo, jer osim šarenih boja pamtit ćete i najfinije note ovog mirisnog cvijeća. Park je pješačka zona, a izložbe cvijeća su tematske, pa je zapravo svaka godina drugačija od prethodnih. Tema 2022. godine bit će “cvjetni klasici”.

Osim šetnji parkom i razgleda cvijeća organizirane su i aktivnosti poput mirne vožnje brodom, vođenih tura i bicikliranja okolnim područjem. Svaki proljetni posjet ovom području rezultirat će prekrasnim uspomenama na beskonačne cvjetne pruge u boji.

Ukoliko planirate putovanje u Nizozemsku ovog proljeća, obavezno posjetite šarena polja tulipana!

Više informacija o parku i kupnji ulaznica saznajte ovdje.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori