Najljepši cvjetni vrt na svijetu novu sezonu otvara u ožujku
Najljepši cvjetni vrt na svijetu novu sezonu otvara u ožujku

Najljepši cvjetni vrt na svijetu novu
sezonu otvara u ožujku

Proljeće je po mnogima najljepši dio godine jer je priroda u tom periodu u svom buđenju, cvatu i šarenilu, a iznimka nisu niti tulipani. Jedan od glavnih simbola Nizozemske upravo je cvijet tulipana. Duga proljetna sezona i hladnije noći čine ju najpogodnijom za njihov rast i uzgoj. Od sredine ožujka pa do kraja svibnja veliki dijelovi Nizozemske pretvaraju se u beskonačna šarena, cvjetna polja, a upravo je zbog toga Nizozemska najpoželjnija proljetna travel destinacija.

Najljepši proljetni vrt na svijetu

Najveći broj farmi tulipana nalazi se u Noordoostpolderu u pokrajini Flevoland. Polja cvjetnih lukovica duž obale Haaga i Leidena na sjeveru također su predivne lokacije za uživanje u prekrasnim cvjetnim poljima.

Keukenhof je mjesto na kojemu svakog proljeća cvate oko 7 milijuna cvjetnih lukovica te je jedno od najpoželjnijih mjesta za uživanje u cvjetnom raju. Upravo tamo se odvija i najveća svjetska izložba cvijeća, poznata po brojnim tulipanima, a udaljena samo 30 minuta od Amsterdama. Park Keukenhof osim vrtova ima i četiri paviljona koji osim tulipana prikazuju kolekcije zumbula, narcisa, orhideja, ruža, karanfila, perunika, ljiljana i mnogog drugog cvijeća.

Keukenhof je zbog pandemijske bio zatvoren čak dvije sezone, a čak je 20 milijuna posjetitelja virtualno pogledalo snimke cvjetne izložbe dostupne online, što dovoljno govori o impresivnoj ljepoti parka. Svoja je vrata opet otvorio prošle godine na oduševljenje svih turista. Zbog duge pauze mnogi posjetitelji nisu uspjeli organizirati svoje putovanje, i zato je entuzijazam ove godine također na razini.

Keukenhof se za novu sezonu otvara 23. ožujka 2023. i otvoren će biti do 14. svibnja. Posjet poljima tulipana nije samo vizualno iskustvo, jer osim šarenih boja pamtit ćete i najfinije note ovog mirisnog cvijeća. Park je pješačka zona, a izložbe cvijeća su tematske, pa je zapravo svaka godina drugačija od prethodnih.

Osim šetnji parkom i razgleda cvijeća organizirane su i aktivnosti poput mirne vožnje brodom, vođenih tura i bicikliranja okolnim područjem. Svaki proljetni posjet ovom području rezultirat će prekrasnim uspomenama na beskonačne cvjetne pruge u boji.

Ukoliko planirate putovanje u Nizozemsku ovog proljeća, obavezno posjetite šarena polja tulipana!

Više informacija o parku i kupnji ulaznica saznajte ovdje.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori