Austrija je uvijek dobra ideja, a sada ju možete istražiti i obići virtualno

Austrija je uvijek dobra ideja, a sada ju
možete istražiti i obići virtualno

S obzirom na trenutnu situaciju, putovanja su nešto o čemu za sada možemo samo maštati. Međutim, to ne znači da svijet ne možemo istraživati, ako nikako drugačije, onda virtualno. Život nam se u posljednjih mjesec dana preselio na internet, a zahvaljujući tehnologiji u mnogim stvarima možemo uživati online. Glazbenici nas pozivaju u svoje domove pa u njihovim nastupima, umjesto na stadionima i u dvoranama, uživamo iz udobnosti svojih naslonjača. Vrhunski chefovi kuhaju kod kuće i s nama na društvenim mrežama dijele svoje recepte i savjete, a muzeje i nacionalne parkove ovih dana razgledavamo virtualno.

Virtualno putovanje Austrijom

Virtualno možemo istražiti još mnoga mjesta na svijetu, a jedna od njih je i Austrija. Iz sigurnosti svog doma tako možemo posjetiti bečke muzeje, obići veličanstvene palače i mistične dvorce, posjetiti ogromnu ledenu špilju u Werfenu, uživati u Bečkoj operi ili promatrati prirodu austrijskih nacionalnih parkova i jezera iz perspektive 360 stupnjeva.

Iz vlastite dnevne sobe možemo istražiti i austrijsku kuhinju. Na austrijskim jelovnicima uz regionalne specijalitete nalaze se i mnoga jela iz nekadašnjih krunskih zemalja monarhije, a ni sami Austrijanci često ne znaju porijeklo svojih omiljenih jela. Primjerice, jeste li znali da bečki odrezak svoje porijeklo ne vuče iz Beča, nego iz Venecije ili kako je nastao znameniti tafelspitz, govedina kuhana u juhi?

Dok ponovno ne postane sigurno putovati, kada ćemo u svim ovim stvarima uživati iz prve ruke, virtualno putujte po Austriji na službenom turističkom portalu ove zemlje i barem nakratko zaboravite na trenutne brige i probleme. Uz sve navedeno, na istoj ćete stranici pronaći i recepte najpoznatijih austrijskih specijaliteta pa ih sad, kad imate više slobodnog vremena, možete naučiti pripremati kod kuće.

U virtualni obilazak Austrije krenite ovdje.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori