Virtualno prošećite nekim od najljepših svjetskih nacionalnih parkova

Virtualno prošećite nekim od najljepših
svjetskih nacionalnih parkova

Kenai Fjords

S obzirom na vrijeme u kojem živimo, primorani smo biti kod kuće jer je to najbolja stvar koju trenutno možemo učiniti za sebe, svoje bližnje i cijeli svijet. Svi jedva čekamo da se situacija vrati u normalu i da ponovno možemo šetati, putovati avionom, autom istraživati svijet i da nam je samo nebo granica. No, sve dok to vrijeme ne dođe, na sreću postoji mnogo toga što možemo raditi kod kuće. I dok će šetnja nacionalnim parkovima ipak još neko vrijeme morati pričekati, zašto ne biste njima prošetali – virtualno?

Virtualna tura po nacionalnim parkovima

Naime, Google Arts & Culture je u suradnji s američkim nacionalnim parkovima osmislio odlične virtualne ture po nekim od najpoznatijih i najljepših tamošnjih parkova koje možete obići iz svog dnevnog boravka, sa samo nekoliko klikova mišem.

Kenai Fjords

U nacionalnom parku Kenai Fjords na Aljasci možete istražiti ledenjake, fjordove i divljinu. Popnite se na ledenu stijenu ili kajakom plovite kroz glečere. Interaktivni alati omogućuju slušanje ledenjaka pod vodom i gledanje kako klimatske promjene utječu na otapanje tih ledenjaka.

Dok ga ne posjetite uživo, virtualno istražite Hawaii Volcanoes na Havajima, nacionalni park s dva najaktivnija vulkana na svijetu, Kilauea i Manua Loa. Virtualno prošećite i istražite cijevi lave, posjetite oceanske vulkanske litice, letite iznad aktivnih vuklana i promatrajte erupciju iz 1959. godine.

Carlsbad Caverns

Još jedan nacionalni park koji možete virtualno istražiti je Carlsbad Caverns u Novom Meksiku. Ispod površine pustinje Chihuahuan postoji pravi svijet čuda, odnosno više od 100 špilja različitih veličina koje možete istražiti putem ove virtualne ture. Prošećite špiljama i divite se nevjerojatnim kamenim formacijama. Možete čak i letjeti s tisućama šišmiša, a kroz super simulaciju iskusiti kako izgleda život jednog šišmiša.

Nacionalno park Bryce Canyon u saveznoj državi Utah dom je prepoznatljivim nepravilnim stijenama, a ova virtualna tura postavlja vas usred tih geoloških čuda. Ovo je također jedno od najmračnijih mjesta u Sjevernoj Americi, pa možete uživati u promatranju noćnog neba prepunog zvijezda. Bryce Canyon je jedan od najljepših parkova u Utah i svakako je mjesto koje se isplati posjetiti u stvarnosti.

Bryce Canyon

Posljednji nacionalni park koji možete razgledati na ovaj način je Dry Tortugas na Floridi. Ova otočka oaza jedan je od najzapadnijih nacionalnih parkova na svijetu, a do njega možete doći jedino brodom ili hidroavionom. Zato iskoristite priliku i razgledajte ga iz udobnosti svoh doma. Dry Tortugas se nalazi 70 milja zapadno od Key Westa, a sastoji se od sedam malih otoka. No, nemojte da vas veličina zavara jer ovdje ima svega, uključujući treći najveći koraljni greben na svijetu i tvrđavu Fort Jefferson.

Dry Tortugas

Inače, Google Arts & Culture omogućio je i virtualne ture po mnogim svjetskim muzejima. U istraživanje nacionalnih parkova možete krenuti ovdje.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori