The Times uvrstio bračku vilu na popis savršenih mjesta za rujanski odmor

The Times uvrstio bračku vilu na popis
savršenih mjesta za rujanski odmor

giardino

Britanski The Times, odnosno njihov podlistak Travel, uvrstio je bračku Villu Giardino na popis 20 mjesta koja su idealna za odmor tijekom rujna, u razdoblju kasnog ljeta. Bračka se boutique hotel našao na drugome mjestu, a The Times je napisao kako je Franjo Josip I. tamo boravio 1875. godine. te dodaju da ga je na Brač vrlo vjerojatno namamila prekrasna pješčana plaža Zlatni rat u obližnjem Bolu, kao i njezin neobičan oblik.

giardino
giardino

The Times nadalje navodi kako se u rujnu, tijekom kasnog ljeta, temperature na Braču penju do 25 stupnjeva, a da turisti mogu uživati u ispijanju limunade na balkonu s pogledom na zadivljujuće more ili uživati u hladu palme u raskošnom vrtu. The Times dodaje kako je interijer boutique hotela pravo mjesto za uživanje.

O villi Giardino već smo ranije pisali, a posebna je po svojem egzotičnom, prostranom vrtu kojem je posvećeno mnogo ljubavi te je namijenjen uživanju s prijateljima i obitelji. Villa Giardino svoja je vrata otvorila 1989. godine, a zahvaljujujući, između ostalog, uređenju u tradicionalnom mediteranskom stilu, pokazala se kao savršeno mjesto za odmor.

giardino

Nije prekrasna bračka vila jedina koja se našla na popisu. Naime, na listi je i rovinjski hotel Melegran za koji kažu kako je idealna baza jer je na dobroj pješačkoj udaljenosti od ribljih restorana na obali, kao i od pješčane plaže Mulini. The Times savjetuje rezerviranje sobe s terasom koja ima pogled na more, a predlažu i odlazak u lov na tartufe, vinske ture ili vožnju brodom.

Foto: Duško Vlaović

Učitati još
Zatvori