Vikend putovanje u Šibenik je uvijek dobra ideja

Vikend putovanje u Šibenik je
uvijek dobra ideja

Ako ste poput nas jedva čekali pobjeći negdje posljednjih mjeseci, sada svaki slobodni vikend sigurno iskorištavate do maksimuma. Zaredala su se unatrag nekoliko tjedana vikend putovanja, a gužve na prometnicama pokazale su kako su Hrvati itekako željni novih travel doživljaja te bijega u neke dosad možda neistražene krajeve naše prelijepe zemlje. Ovih se dana putuje uzduž i poprijeko, od sjevera do juga i istoka do zapada, a osim morskih destinacija koje su uobičajeno najatraktivnije, naglo je porastao interes i za neke druge oblike turizma; kontinentalni, planinski, robinzonski – i mnoge druge. Naravno, bitan preduvjet za putovanja unutar Hrvatske je mobilnost, a moći se osloniti na limenog ljubimca koji će nas pratiti na našim malim putovanjima postalo je od presudne važnosti.

Na jedno takvo opušteno i super zabavno putovanje, otisnule smo se prošlog vikenda, i to u društvu Citroën SUV C5 Aircrossa, koji se pokazao savršenim izborom za ugodno žensko putovanje. Finalna destinacija bio je suncem okupan Šibenik, grad u koji se svaki put iznova volimo vratiti i čija popularnost iz godine u godinu sve više raste. Mediteranska klima, bajkovite plaže, bogata kultura i tradicija grada, vrhunska spiza i živahni gradski barovi, samo su neki od razloga za uputiti se u Šibenik prvom prilikom, a naš doživljaj definitivno je upotpunila vožnja ovim sjajnim vozilom.

SUV Citroën C5 Aircross

SUV C5 Aircross u samo nekoliko mjeseci pokazao se velikim prodajnim hitom poznatog proizvođača vozila Citroën i s više od 100.000 prodanih vozila u manje od godinu dana, postao 3. najprodavanije vozilo iz Citroëna.

Već na prvu vožnju, osvojila nas je činjenica da se radi o nevjerojatno udobnom SUV vozilu, jednom od onih u kojem se osjećate ugodno i dobro iz koje god perspektive; vozačke ili suvozačke, sasvim je svejedno. Osjećaju ugode i udobnosti svakako pridonosi i to da je kabina vozila vrlo prostrana, a sjedala su taman toliko visoko postavljena, da pružaju osjećaj kontrole nad cestom za vrijeme vožnje. Krasi ih Advanced Comfort karakteristika, što znači da se u njima osjećate baš kao da sjedite u udobnom naslonjaču kod kuće. K tome, ne možemo ne spomenuti sustav za masažu s više točaka koji postoji u prednjim sjedalima i pravo je otkriće.

Unutarnji dizajn je minimalistički, profinjen i elegantan, a kreatorima ovog SUV-a funkcionalnost je očigledno bila visoko na listi prioriteta, pogotovo kada su osmišljavali komandnu ploču na kojoj je sve vrlo intuitivno i vrlo se lako snalaziti po njoj te birati različite funkcije.

Za ekipu koja će se voziti u stražnjem dijelu vozila dobro je znati da je SUV C5 Aircross najmodularnije vozilo u svom segmentu, pri čemu su stražnja sjedala pojedinačna i kao takva podesiva u skladu sa željama. Ona se mogu pomaknuti naprijed i natrag (ili pak potpuno maknuti), podesiva su u nagibu u pet položaja i lako se uklanjaju kako bi oblikovali ravni pod. Zahvaljujući ovoj značajki, mnogo je lakše prilagođavati kabinski prostor ili prtljažnik.

Prtljažnik je svakako priča za sebe te nas je oduševio svojom prostranošću, pogotovo u slučaju ovakvih city break putovanja, kada mislimo da ne nosimo puno stvari, no uvijek nekako naposljetku ponesemo previše. Kod SUV C5 Aircrossa, nemate brige da ćete neke suvišne stvari koje ne stanu u prtljažnik morati prevoziti na stražnjim sjedalima.

Što nas je još osvojilo na i u ovom vozilu?

Svakako tablet osjetljiv na dodir preko kojeg je vrlo lako upravljati postavkama automobila, multimedijskim sustavom, telefonom, klima uređajem i navigacijskim sustavom, a zatim i kamere i senzori koji pomažu pri parkiranju, upozoravaju na umor vozača i rizik od sudara, prepoznaju ograničenje brzine, automatski pale duga svjetla. Za putovanja po autoputu idealno rješenje je prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go, kojim se SUV C5 Aircross može pohvaliti. Na kraju moramo spomenuti i brojne odjeljke za pohranu koji su diskretno uklopljeni u vozilo i uvijek nadohvat ruke.

Svoj novi SUV C5 Aircross možete pretvoriti u samo svoje vozilo, uz čak 30 mogućih vanjskih kombinacija, sa sedam boja karoserije i tri Color paketa.

Prilagođavanje se proteže na kabinu, s pet tema koje se poigravaju sa svjetlosti, toplinom i profinjenošću: uz serijsku tu su i unutrašnjosti Wild Gray, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey i Hype Brown, između kojih je moguće birati.

Još više zanimljivih detalja o SUV Citroën C5 Aircross pronađite ovdje.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori