Uzbudljiva putovanja koja si morate priuštiti u dvadesetima

Uzbudljiva putovanja koja si morate
priuštiti u dvadesetima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEBI FLÜGGE (@debiflue) on

Dvadesete su godine kada najviše planiramo i kada entuzijazam najviše dolazi do izražaja. Još uvijek smo željni istraživanja, a i fokusirani smo najviše na sebe. Životni događaji nam sami nametnu malo drugačiji smjer u tridesetima, htjeli mi to ili ne. Stoga ne čudi zašto je toliko puta jednostavnije zaputiti se u avanturu života upravo tijekom dvadesetih. Ponekad čak nije niti važno radi li se o romantičnom, solo putovanju ili uzbudljivoj avanturi s prijateljima. U dvadesetima je sve dozvoljeno i sve je tako privlačno.

Sigurno ste uočili da je planiranje putovanja i događaja koje želite proživjeti sasvim uobičajen dio svakodnevne rutine. Razgovori s prijateljima i pretraživanje interneta, nekako uvijek tako završe – na osmišljavanju najljepših trenutaka i novih izazova.

Kako biste svoju wish listu upotpunili zanimljivostima koje se ne propuštaju u dvadesetima, izdvojili smo za vas mjesta koja bi bilo odlično posjetiti već u ovoj godini.

Kupajte se u Budimpešti

Mađarskom glavnom gradu ne nedostaje čudesa – od prekrasnih mostova do zapanjujućeg dvorca Budin. No, Budimpešta je možda najpoznatija po svojim termalnim kupkama. Grad je dom za više od 125 termalnih kupališta, od svjetski poznatih kupki Szechenyi do luksuznih kupki Gellert. Sve su to prekrasnih mjesta za opuštanje koja ne propustite na sljedećem putovanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena + Jacob | Travelers (@finduslost) on

Krstarenje Seinom

Što bi bila savršena wish lista bez Pariza? Ništa, odgovor je ništa. U nekom trenutku u svojim bučnim dvadesetim godinama, svakako posjetite francusku prijestolnicu i provozajte se rijekom Seinom, divite se svemu od Eiffelovog tornja do iskričave kupole Les Invalidesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MarGo Suri (@m_suri) on

Doživite polarnu svjetlost na Islandu

Iako možete vidjeti auroru borealis iz brojnih zemalja, postoji nešto posebno čarobno u gledanju plesova Sjevernih svjetala na Islandu.

Ako se zaista želite počastiti, rezervirajte boravak u hotelu Ion Adventure i uživajte u baru Northern Lights. Svjetlost je najjača od kraja studenog do veljače, stoga budite sigurni da rezervirate boravak tijekom ovih zimskih mjeseci.

Doživite Krakov

Grad bogat kulturom, zanimljivim koloritom i jeftinim pivom, Krakow u Poljskoj, savršeno je odredište za sve putnike u dvadesetim godinama. Istražite podzemni svijet rudnika soli Wieliczka danju i doživljaj nadopunite ukusnom poljskom večerom s pierogima. Bit će to posebno iskustvo za pamćenje.

Proslavite Midsummer u Švedskoj

Svake godine na Midsummer’s Eve, gradovi diljem Švedske slave ljetni solsticij tako što oblače cvjetne krune (ili krans, koji su tradicionalno povezani s dobrim zdravljem), ugošćujući plesače pa čak i paleći vatru tu i tamo. To je čarobna prigoda za doživjeti Švedsku na tako veseo način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JANINE (@joliejanine) on

Uberite lavandu u Provansi

Postoji li išta više terapeutski od gledanja (i upijanja mirisa) beskrajnih polja lavande?  I nema apsolutno boljeg mjesta za to nego u francuskoj regiji Provansi.

Provansa  je dom prekrasnim gradovima – od Aix-en-Provence do Arlesa – kao i raznih zapanjujućih polja lavande. To je savršeno putovanje za  lijene dane ljeta, od kraja lipnja do početka kolovoza (kada je i vrhunac sezone lavande).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sharon ?✈Travel & Lifestyle (@sharonyws) on

Pješačite Arthurovim stazama u Edinburghu

Ime je dobio po legendarnom kralju (onom koji je izvukao mač iz kamena), Arthurovo sjedište je uspavani vulkan koji sjedi na vrhu grada Edinburgha. Dok glavni grad Škotske ima mnogo za ponuditi svakom putniku u  dvadesetim godinama – od šarmantnih dvoraca do “rodnog mjesta Harryja Pottera” – planinarenje po Arthur’s Seatu je jedan od najljepših, najzahtjevnijih načina da provedete poslijepodne u ovom gradu. Ako ne zbog pogleda, nego zbog osjećaj postizanja cilja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki Malinowski (@nycki__) on

Divite se tulipanima u Amsterdamu

Amsterdam je grad koji bi svatko trebao posjetiti u nekom trenutku sa svojim nevjerojatnim muzejskim iskustvima (od kuće Anne Frank do muzeja Vincenta van Gogha), živahnih kafeterija i niza  čamaca koji se šuljaju duž kanala.

Pitate se kada posjetiti ljupku nizozemsku prijestolnicu. Apsolutno rezervirajte svoje putovanje tijekom sezone tulipana, od kraja ožujka do početka svibnja. Još bolje ako planirate svoj odmor na King’s Day (27. travnja) kada je apsolutna euforija na ulicama i obilježava se rođenje kralja Willema-Aleksandra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena + Jacob | Travelers (@finduslost) on

Zagrabite pintu u baru Temple u Dublinu

Temple Bar u Dublinu je vjerojatno najveće mjesto na svijetu gdje se uživa u  “čašicama” Guinnessa. Povijesni pub i njegova okolica neprestano su živahni  i savršeni za uživanjeu piću bez obzira na doba dana. Je li to turističko odredište? Apsolutno. Ali to je također sjajno mjesto za doživjeti u dvadesetima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgiana B (@rainbowsinajar) on

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori