Vikend getaway: Čarobna Toskana

Vikend getaway: Čarobna Toskana

Godina je krenula poprilično izazovno nakon prethodne dvije u kojima su se naši rituali, poslovni i osobni rasporedi izmijenili. Nakon takvog stresa odlučili smo da će ovo biti godina u kojoj ćemo više paziti na sebe, svoj unutarnji mir i pokušati pronaći zadovoljštinu u sitnicama koje čine razliku. Putovanja su ovdje u vrhu prioriteta. Priuštite sebi vikend ili mini godišnji dovoljno blizu da se ne umorite previše, a opet dovoljno daleko da zaboravite na svakodnevicu. Naš prijedlog je Toskana. Evo kako u svega nekoliko koraka organizirati vikend u najromantičnijem dijelu Italije. 

Italija kao omiljena destinacija 

Italija, naša susjedna zemlja, krije neopisivo mnogo prelijepih krajolika, povijesnih znamenitosti, temperamentnih i zanimljivih ljudskih karaktera. O hrani i vinu da i ne govorimo. Inspiracija je bila brojnim umjetnicima, a dan danas neki su gradovi prijestolnice kulture koje svoju tradiciju čuvaju već stoljećima. Od sjevera do juga, Italija krije pregršt različitih seoskih krajolika i urbanih gradova, a na vama je da odaberete kojim ćete putem prvo. Nama se nekako u kasno proljeće nameće uvijek ista ideja – Toskana. 

Toskana za one koji vole uživati u životu

Toskana je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacij, Umbrija, Emilia-Romagna i Ligurija, dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode. Krajolici prožeti zelenilom, vinogradi okupani suncem, mediteransko bilje u svoj svojoj punini – Toskana je stoljećima izvor inspiracije. Firenca je njezin najveći i glavni grad, grad kulture i umjetnosti i obavezno ga stavite na svoju listu. Dante, Da Vinci, Michelangelo samo su neki od umjetnika koji su ovdje djelovali. Šarmantnim uličicama osjeća se upravo to – duh umjetnosti. Važan grad za gastronomiju, kao i cijela Toskana, tako da se ovdje možete prepustiti i uživati svim osjetilima. Obavezno posjetite Parco di Pratolino i grad Lucca, a sa sobom iz Toskane svakako ponesite maslinovo ulje ili vrhunsko vino kao suvenir. 

Organizirajte put i platite ga od kuće 

Firenca je jako dobro povezana s Hrvatskom, pa u nju možete doći na različite načine. Od direktnih avio letova, preko vlakova koji svakodnevno voze od Trsta ili Venecije. Svoje putovanje možete isplanirati vrlo lako iz udobnosti vlastitog doma. Koristite pogodnosti Zagrebačke banke i plaćajte na rate. Osim prednosti koju pruža postojeća obročna otplata bez kamata i naknada ako ćete svoj aranžman platiti u nekoj od turističkih agencija u Hrvatskoj koje nude obročnu otplatu, iskoristite novu mogućnost podjele jednokratnih transakcija Individualnom Mastercard kreditnom karticom na rate. Ona donosi prednosti ako ste svoj put i smještaj platili direktno putem interneta ili u inozemstvu. 

Platite odmah, pa podijelite na rate

Podjela transakcije moguća je on-line bankarstvom putem mobilne aplikacije (m-zaba) za transakcije plaćanja koje su posebno označene na m-zabi. Usluga je dostupna osnovnim i dodatnim korisnicima Individualne Mastercard kartice (Standardne, Zlatne, Platinum i Student) za transakcije u iznosima od 200,00 do maksimalno 4.000,00 kuna. Naknada za tu uslugu iznosi 10,00 kuna po rati! Nakon što obavite kupnju i ona bude vidljiva u vašoj m-zabi, svoj račun možete podijeliti na rate. Postupak je vrlo jednostavan i možete ga detaljno po koracima ispratiti ovdje. 

Iz udobnosti doma tako možete kupiti avio karte, platiti smještaj, podijeliti na rate i bezbrižno otputovati u najčarobniji dio Italije. S obzirom da je Mastercard kreditna kartica idealna za plaćanje u inozemstvu, kao i u Hrvatskoj, sve što vam treba za putovanje jednostavno možete nabaviti bez da potrošite veliku količinu novca odjednom. Iskoristite stari godišnji i isplanirajte put koji će vam osvježiti proljeće. Više detalja o ovoj usluzi Zagrebačke banke potražite ovdje.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori