Top tri razloga za produženi vikend u Šibeniku

Tvrđava sv. Mihovila

Šibenik se posljednjih godina prometnuo u jednu od najzanimljivijih destinacija za mini city break. Ako ste ljetos propustili posjetiti novi kulturni centar Dalmacije i zaljubljenik ste u kulturu i umjetnost, ne brinite – jesen donosi nove prilike za uživanje u Krešimirovom gradu.

Šetnja srednjovjekovnom jezgrom

Gotičko-renesansna katedrala sv. Jakova, kale, skale, bute… Svaki kadar šibenske jezgre je mali master piece. Ove godine su slikovite srednjovjekovne uličice u jezgri bile hit na Instagramu, a mirnija jesenska atmosfera idealna je za romantike i zaljubljene. Nemojte preskočiti kavu na suncu i fine zalogaje dalmatinske spize u restoranima na šibenskoj rivi.

Šibenske tvrđave

Tvrđava Barone

Dok čekamo nove koncerte na Tvrđavi sv. Mihovila, istražite bogatu prošlost na toj najstarijoj gradskoj utvrdi. U cijenu ulaznice su uključeni svi multimedijalni sadržaji na tvrđavama. Pogled na grad i okolicu sa sv. Mihovila je neponovljiv, a ako vam to nije dovoljno, još petnaestak minuta šetnje kroz grad dovest će vas do Tvrđave Barone i još bolje perspektive na cijeli šibenski arhipelag. Idealna za obiteljski posjet, Tvrđava Barone krije i jedan od najbolje opremljenih shopova u gradu s autentičnim suvenirima šibenskog kraja. Ako ste vlasnik Mastercard ili Maestro kartice na šibenskim tvrđavama ostvarujete dodatne pogodnosti!

Tvrđava Barone

Kuća umjetnosti Arsen

Kulturni program u novootvorenoj Kući umjetnosti Arsen obiluje naslovima art filmova, jazz i klasičnim koncertima i dječjim programom. Kako smo i navikli kad je u pitanju Šibenik, nekoliko sjajnih imena hrvatske glazbene scene već je nastupilo u Arsenu. Ovaj vikend u Arsenu počinje već u četvrtak koncertom Natali Dizdar koja slavi 20 godina uspješne karijere. Možda niste znali da je autor njenog najvećeg hita Zamijenit ću te gorim upravo veliki Arsen. Bogat program nastavlja se cijeli vikend, i to jutarnjim matinejama za najmlađe, te nagrađivanim naslovima nezavisne filmske produkcije u večernjim terminima.

Foto: TZ Grada Šibenika, Tvrđava kulture Šibenik

1