Najslađi izlet u tvornicu čokolade Zotter san je svakog čokoljupca

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zotter Schokoladen Manufaktur (@zotterschokoladen) on

Jesen je savršena za planiranje kratkog vikend izleta i bijeg iz grada. Užurbana tjedna rutina mnogima ne ostavlja previše vremena za planiranje dalekih putovanja, stoga su izleti u susjedne zemlje odlična opcija za one kojima je odmor prijeko potreban. Osim prekrasnih prirodnih pejzaža i popularnog shoppinga u Graz mnogo je razloga zašto je izlet u Austriju dobra ideja. Svaki čokoljubac zna da je tvornica čokolade Zotter nezaobilazna postaja putovanja kroz Austriju. Poznato je da konzumacija čokolade u nama potiče oslobađanje hormona sreće što ju čini omiljenom namirnicom koja trenutku popravlja svako raspoloženje. Zotter čokolada osim okusom razlikuje se i izgledom. Svaka vrsta je pažljivo osmišljena po svom receptu i dizajnirana u posebnom omotu. Tvornica se smjestila u živopisnom Riegersburgu koji je udaljen svega 50-ak kilometara od Graza, a što vas očekuje u slatkoj avanturi Zotter pročitajte u nastavku.

Zotter čokolada

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deborah (@hsiaotu) on

Iako želja za slatkim varira od osobe do osobe, mnogi će se ipak složiti da desert nije desert ako ne uključuje čokoladu. Ovo nije samo još jedan industrijski pogon, već pravo turističko odredište začinjeno najfinijom čokoladom. Tvornica Zotter otvara svoja vrata svima koji ju vole i pruža nezaboravnu avanturu u svijet čokolade.  Slatka priča ugledala je svjetlo dana 2007. godine osnovao strastveni slastičar Josef Zotter. Tvornica je započela kao obiteljski posao, a danas broji stotinjak zaposlenih koji sudjeluju u proizvodnji najfinije čokolade. Već od samog početka Zotter je bio drugačiji od tradicionalnih tvornica čokolade. Osim što su orijentirani isključivo na ekološki prihvatljivu proizvodnju, velika važnost pridaje se i unapređenju života u regijama gdje se ubire kakaovac. Visoku kvalitetu te ljubav i trud koji su uloženi u nastanak čokolade, osim u okusu, možete vidjeti i u neobičnim recepturama te maštovitom pakiranju. Na početku možete vidjeti, opipati, ali i probati razna zrna kakaovca iz različitih zemalja svijeta.

Tvornička avantura

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zotter Schokoladen Manufaktur (@zotterschokoladen) on

Posjet započinje kratkim filmom ‘Tamo gdje raste kakao’ koji će vas uvesti u čarobnu čokoladnu realnost. Izlaskom iz kinodvorane na prvoj izložbenoj stanici dobit ćete keramičku žlicu i spremni ste za vašu čokoladnu avanturu.  Odmah na početku ture možete vidjeti, opipati i probati zrna kakaovca iz raznih dijelova svijeta. Degustacija počinje na sljedećoj stanici kada svi posežu za keramičkom žlicom kod čokoladne fontane. Ovdje možete isprobati tekuću masu čistog kakaovca bez ikakvih dodataka. Ljubitelji tamne čokolade neće odoljeti gorkoj, tamnoj aromi izvorne verzije čokolade. Svaka iduća staklena fontana nudi novo iznenađenje, jer u svakoj teće drugačija čokoladna smjesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sh0_nd on

Pravo iznenađenje očekuje vas u Zotter Schokoladen Theateru gdje ćete moći degustirati punjenu čokoladu. Mali vagončići napunjeni kockicama čokolade promiču vam pred očima na maloj željeznici koja se vrti u krug. Dok šećete kroz tvornicu i uživate u slatkim zalogajima kroz staklo možete gledati cijelu proizvodnju uživo. Cijela čokoladna avantura završava na posljednjoj stanici u nizu. Lako ćete se izgubiti u nepreglednim redovima čokolade koji krase prodavaonicu. Na raspolaganju su vam sve vrste čokolade koju ste iskušali, ali i ona koju niste, a tu su i čokoladni poklon paketi, jestive čokoladice u obliku dukata, najfinije punjene praline i još mnogo toga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zotter Schokoladen Manufaktur (@zotterschokoladen) on

Foto: Instagram

0