Tri restorana s najljepšim pogledom u Lisabonu

Tri restorana s najljepšim
pogledom u Lisabonu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parisian Blogger (@elodieinparis) on

Ako ste ikada posjetili Lisabon, vjerojatno ste se zaljubili u ovaj nevjerojatni portugalski grad. Ako niste, onda ste spremni za užitak.

Lisabon je tako živahan grad, iako je prilično velik – još uvijek pruža osjećaj intimnosti. Temperament i kultura obilježili su ovaj grad i učinili ga toliko zanimljivim i osebujnim. Ljudi su ovdje prijateljski raspoloženi, razgovori ovdje su puno više neformalna i manje ukočeni nego u nekim drugim europskim gradovima. Te stvari na prvi pogled izgledaju kao mali irelevantni detalji, ali oni su poseban začin zbog kojeg Lisabon ima taj imidž toplog grada s dušom kojeg svi obožavaju.

A onda, tu je hrana.  Kao da portugalska hrana nije dovoljno ukusna, ovi restorani naprave pomak i poklone vam nevjerojatan pogled uz obrok. Ako se ikada nađete u Lisabonu, svakako provjerite jedan od njih.

Panorama

Smještena u velebnom Sheraton hotelu, Panorama ima spektakularan panoramski pogled na grad i ostavit će vas u strahopoštovanju prema Lisabonu – i to prije nego što počnete s hranom. Ovdje je hrana kombinacija najboljih portugalskih i internacionalnih jela, što je rezultiralo time da Panorama postane jedan od restorana u Lisabonu.

Fortaleza do Guincho

Uz domaća portugalska i francuska jela, Fortaleza do Guincho je restoran star 20 godina. Nudi širok izbor izvrsnih vina i magičan pogled koji privlači sve više i više gostiju.
Najbolja riba i plodovi mora s portugalske obale, kao i najkvalitetnija domaća hrana, stalni su na Guincho stolu. Iz sezoneu sezonu ovo mjesto dobija sve više priznanja i pohvala od strane domaćih i međunarodnih medija i kritičara.

2001. godine restoran je dobio Michelinovu zvijezdu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Fortaleza do Guincho (@hotel_fortaleza_do_guincho) on

Chapitô á mesa

Restoran Chapitô á mesa smješten je na jednoj od strmih kamenih ulica u Alfami, a tu se nalazi i trifecta – prekrasan pogled, ukusna hrana (i vina) te autentična portugalska glazba – fado. Svatko  tko je bio u Lisabonu reći će vam da je slušanje Fado glazbe nezaobilazno kada ste ovdje, tako da ovdje možete dobiti apsolutno sve što očekujete od Portugala na jednom mjestu.

Foto: Instagram, Chapitô á mesa, Fortaleza do Guincho, Panorama

Učitati još
Zatvori