Na samo sat vremena od Zagreba nalazi se odlična gastro destinacija
Na samo sat vremena od Zagreba nalazi se odlična gastro destinacija

Na samo sat vremena od Zagreba nalazi se
odlična gastro destinacija

Na samo 56 kilometara od Zagreba smjestio se hotel i restoran Tri lučke. Ovaj kompleks nalazi se u vinogradarskom području Sremič koje se prostire iznad Krškog. Priča ovog imanja započinje 1874. godine kada su prvi vlasnici grofovi Attems iz Brežica sagradili veliku drvenu prešu za vino koja je kasnije proglašena spomenikom kulture. Ovo imanje je više od 100 godina bavilo se samo proizvodnjom vina, a nakon 1985. godine ponovno je oživljeno kao kompleks pod nazivom ‘Tri lučke’. Ističe se kako samo ime kompleska dolazi od činjenice da mještani iz daleka vide tri svjetla koja obasijaju imanje – tri luče.

Stoljetna tradicija Tri lučke

Iako Tri lučke imaju stoljetnu tradiciju, 2016. godine, zaživjele su u malo drugačijem liku, ali ipak sa očuvanim simbolima – starom vinskom preskom, tri svjetla i istom misijom: razveseliti posjetitelje i stvoriti nezaboravne uspomene s kvalitetnom hrana, vinom i ljubaznim osobljem.

Tri lučke karakterizira činjenica da se nalazi u jednoj od tri slovenske vinske regije, a ujedno ima i najveću sačuvanu drvenu prešu za vino u Sloveniji. Ove činjenice ukazuju na to da vino proizvedeno u Sremiču zaista glasi kao jedno od najkvalitetnijih u regiji. No, osim kvalitetnog vina jedan od razloga za posjetit Tri lučke je i predivan smještaj.

Tri lučke nudi opcije Double Room, Premium Suite, Deluxe Room i Deluxe Suite za odsjedanje. Pri odabiru opcije za boravak, ne možete pogriješiti. Sve sobe ili apartmani imaju pogled na divan vinograd i prirodu koja vas okružuje. Jedina razlika u sobama jest ta da Deluxe Room i Suite pružaju više privatnosti. Stoga, ako ste se odlučili za potpuni odmor od svakidašnjeg života upravo spomenute opcije soba su idealne za vas.

Osim uživanja u prirodi i vinu Tri lučke nudi i izvrsnu gastro ponudu. Za cijelo gastro iskustvo zadužen je chef Dejan Mastnak, a ono što je garantirano jest to da gosti uvijek mogu računati na spektakularan okus delicija pripremljenih u kuhinji. Chef Dejan Mastnak jela poistovjećuje s domaćom kuhunjom koju mnogi od nas obožavaju. Svako jelo pomno je kreirano, a u ponudi možete birati između a la carte, tasting menua i poslovnog ručka.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici.

Foto: Tri lučke

Učitati još
Zatvori