Theodosius Forest Village – predivno šumsko selo za glamping u Sloveniji

Theodosius Forest Village – predivno
šumsko selo za glamping u Sloveniji

Glamping, koji spaja klasično kampiranje u prirodi sa svim pogodnostima apartmana i moderne tehnologije, posljednjih je nekoliko godina vrlo popularan oblik odmora. Ne čudi stoga što glamping kampova i resorta u našoj okolici ima sve više. Osim onih u Hrvatskoj, neke od omiljenih lokacija za glamping nalaze se u susjednoj nam Sloveniji, gdje se smjestio i Theodosius Forest Village.

Luksuzne drvene kućice za bajkoviti odmor u prirodi

Skriveno u stoljetnoj borovoj šumi, s pogledom na veličanstvenu Vipavsku dolinu, ovo predivno ‘šumsko selo’ smjestilo se na samom rubu sela Vrhpolje – na korak od svakodnevne vreve, a opet dovoljno udaljeno da možete uživati u miru i tišini. Ovdje ćete pronaći savršenu kombinaciju oba svijeta: istinsku prirodu i modernu udobnost. Theodosius se sastoji od 5 drvenih kućica koje su idealne za svima prijeko potreban bijeg od svakodnevnog stresa.

Smještaj kućica i njihov suvremeni dizajn savršeno su ukomponirani u prirodu koja ih okružuje, a namještaj koji se nalazi u interijeru, a koji je izrađen kod lokalnih izvođača, nudi vrhunsku udobnost. U kućicama se nalazi spavaća soba i kupaonica s tušem, a opremljene su hladnjakom, aparatom za kavu, televizorom i internetom. Uz to, neke od kućica imaju vlastitu saunu i vanjsku hidromasažnu kadu za dodatni dašak luksuza. Svaka kućica ima i terasu koja je zaštićena bočnim stranama pa možete uživati u potunoj privatnosti. Opuštanje uz zvukove ptica, miris borova te uz pogled na vinograde i predivnu prirodu zaista zvuči kao odmor iz snova.

U sklopu Forest Village Theodosius nalazi se i istoimeni restoran koji nudi posebno kulinarsko iskustvo obogaćeno izvanrednim lokalnim vinima. Doručak se poslužuje u restoranu ili možete zatražiti da vam bude poslužen na terasi kućice.

Vipavska dolina – slovenska Toskana koju vrijedi posjetiti

Svojom prirodnom ljepotom, Vipavska dolina privući će svakog putnika koji se iz središnje Slovenije zaputio prema njezinoj obali ili zapadnoj granici. Kroz dolinu teče rijeka Vipava koju prema rijeci Soči prate bure i sunce. Između predivnog Meditarana i impoznatnih Alpa, Vipavska dolina je oaza koja donosi nezaboravno iskustvo, aktivni odmor i uživanje u njezinim gastornomskim specijalitetima.

Ova šarmatna slovenska pokrajina ističe se kao jedan od najljepših dijelova Slovenije. Predivni krajolik satkan je od brežuljaka na kojima se prostiru plodni vinogradi. Specifičan izgled krajolika razlog je zbog kojeg Vipavskom dolinom nerijetko puše bura. U tom divnom krajoliku, koji neodoljivo podsjeća na talijansku Toskanu, smještena su mala pitoreskna mjesta među kojima se ističu Vipava, Ajdovščina i Sv. Križ, mali gradić na vrhu brda. Iako mala, mjesta Vipavske doline skrivaju brojne razloge zašto ih posjetiti. Od vinarija u kojima se proizvode vrhunska vina, odličnih restorana koji moderne gastronomske trendove spajaju s tradicionalnim jelima do aktivnog odmora, Vipavska dolina savršeno je mjesto za bijeg od gradske vreve i odmor u idili zelenila i relaksirajuće atmosfere.

Theodosius Forest Village je od Zagreba udaljen dva i pol sata vožnje, a dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Foto: Saša Manojlovič, Marijan Močivnik, Jan Skočaj, Jan Čermelj, Jurij Lavrenčič, Theodosius Forest Village

Učitati još
Zatvori