Svoje najdraže ljetne destinacije s nama je podijelila poznata crnogorska influencerica
Svoje najdraže ljetne destinacije s nama je podijelila poznata crnogorska influencerica

Svoje najdraže ljetne destinacije s nama je podijelila poznata crnogorska influencerica

Ljeto je u punom jeku. Gotovo svi su već krenuli na svoje odabrane destinacije. Oni koji nisu, sigurno su u niskom startu. Godišnji odmor najčešće pretpostavlja barem jedno putovanje, neko novo mjesto koje tek trebamo istražiti, zavoljeti. I svatko će tome pristupiti na svoj način – krenuti van granica države, odabrati lokalnu obalu, svoju vikendicu, možda hotel, a možda kampiranje. Putujemo solo, u paru, s djecom. Idealno bi bilo sve ove tipove ljetovanja odraditi u trajanju jednog godišnjeg odmora, no za to se zvijezde ipak trebaju poklopiti.

Poznata regionalna influencerica, koja Crnu Goru zove svojom ljetnom bazom, s nama je podijelila ljetni itinerar. Tamara Vešović je za ovo ljeto isplanirala nekoliko destinacija, o čemu smo htjeli doznati sve. Pogotovo kako to izgleda s dvoje male djece, njenim kćerkicama Leonom i Zoe. Preferira li putovanja u paru ili s obitelji, kako izgleda njeno idealno ljeto i koje crnogorske destinacije preporučuje – doznajte u nastavku.

  • Živite na relaciji Crna Gora-Azerbajdžan, koje biste lokacije u obje države izdvojili kao najzanimljivije ljetne destinacije?

Što se tiče Crne Gore ima mnogo više lokacija koje bih izdvojila kao ljetne destinacije. U Crnoj Gori preporučujem: Portonovi i predivan One&Only Resort, Hotel Regent u Porto Montenegru, Mamulu Island, Lušticu Bay kao moj omiljeni getaway, Adu Bojanu kao wild beauty.

A što se tiče Azerbejdžana, Baku je zaista impresivan grad. Mislim da malo ljudi zna da je Baku bogat poviješću, da je jedan cijeli dio ovog grada pod UNESCO zaštitom i zaista je divan spoj mnogih kultura i vrijedan je posjete. Ali bih ga preskočila u najtoplijim mjesecima godine.

  • Ovog ste ljeta već proputovali nekoliko destinacija, gdje ste sve bili i što još planirate?

Ovog ljeta smo se odlučili za Grčku. Posjetili smo njihova dva otoka – Mykonos i Santorini. Nakon Grčke smo odmarali u našoj zemlji, u Crnoj Gori, a poslije morskih destinacija sam morala poći do omiljene Italije. Odlučila sam se za Milano i bilo je odlično, kao i uvijek. Brzo ću s kćerkama ići u Baku kako bismo ponovno bili svi na okupu, a do tada ćemo ostati u Podgorici. Spas od vrućina potražit ćemo na primorju ili na planini budući da imamo tu sreću da nam je sve blizu glavnog grada.

  • Povezati se kao par, pa onda kao roditelji vrlo je zdravo za svaki partnerski odnos. Radite li balans između solo putovanja kao par i obiteljskih putovanja?

U potpunosti se slažem i uvijek se trudimo odvojiti vrijeme koje ćemo provoditi samo nas dvoje. Grčka je bila rezervirana za nas, to je bilo naše romantično putovanje u dvoje. I nakon tog odmora u potpunosti smo se posvetili djeci. Putovanje s djecom je zahtjevno, ali uvijek puno radosti i prelijepih trenutaka. Smatram da je izuzetno važno imati balans u svemu, da je vrijeme koje provodimo s djecom ključno i prioritet. No, treba naći vrijeme i za solo putovanje sa svojim partnerom jer sve su to momenti koji život znače.

  • Tko u obitelji više “vuče” kad je riječ o putovanjima? Tko bolje planira, a tko putuje kao “kofer”?

Nađite mi muškarca koji sve isplanira i samo vas povede negdje gdje je sve savršeno organizirano (smijeh). Šalu na stranu, Marko mi sve prepušta kada je organizacija putovanja u pitanju. Zajedno odaberemo destinaciju i hotel, a sve ostalo je na meni. Netko sam tko je izuzetno temeljit i tko voli držati sve konce u rukama tako da odradim ozbiljno istraživanje svake destinacije prije nego je posjetim, rezerviram restorane, plaže, ma sve!

  • Realnost putovanja s djecom uvijek je drugačija od one na Instagramu. Instagram vs. Reality. Imate li neke zabavne situacije s djecom koje biste voljeli podijeliti?

O daa! Trebate vidjeti trenutak kada krećemo na aerodrom ili prolazimo kontrolu. To se sigurno neće naći na Instagramu. Uvijek je kaotično! S djecom je uvijek previše stvari, uvijek nekome nešto fali, ali kada stignemo gdje smo se zaputili sve se to zaboravi.

  • Kako djeca podnose putovanja, prilagođavate li se njihovoj kućnoj rutini ili preferirate freestyle varijantu?

I jedna i druga su pravi travel buddies. Preferiram freestyle varijantu, prilagođavamo se trenutku. Kada smo negdje na odmoru onda nema strogih pravila, mlađa Zoe spava nekad u kolicima dok smo mi na večeri, a starija Leona mi je partner u plesanju u večernjim satima ako situacija to tolerira. Odmor je vrijeme kada pravila nisu 100% na snazi i baš nam tako paše.

  • Tips & tricks za putovanja s djecom?

U ručnoj prtljazi uvijek imam Leonine omiljene puzzle, a odnedavno igru Dog Bingo. Dok odigramo jednu partiju binga i složimo puzzle već smo sletjeli. Što se Zoe, tiče tu je situacija malo kompliciranija jer ima skoro 9 mjeseci, pa zahtijeva više pažnje. Pažnju joj uvijek zaokupi neki keksić ili omiljena zvečka. Ono što nama “život spašava” je spravica Zazu portable baby soother – pustimo neku od melodija i Zoe se veoma brzo umiri.

  • Kako izgleda vaše idealno obiteljsko ljeto?

Samo da smo zajedno! Nevažna je destinacija, nevažan je hotel, ono što je važno je da smo zajedno. To je moje idealno ljeto, a i moj idealan život. Nije važno gdje, važno je s kim.

Tekst: Instagram

Učitati još
Zatvori