Izaberite vašu sljedeću svjetsku destinaciju prema omiljenom piću

Izaberite vašu sljedeću svjetsku
destinaciju prema omiljenom piću

Gastro i eno putovanja sve su poželjnija. Brojne svjetski poznate destinacije trude se ponuditi gostima najbolje autohtone specijalitete što rezultira rastućom zainteresiranošću za takvu vrstu putovanja. Kušanje lokalnih delicija poseban je doživljaj koji putnici obožavaju svrstati u svoj intinerar. Spoj autentičnog ambijenta, posluživanje uz najzanimljivije priče iz povijesti i kulture, spoj mirisa, okusa i prostora putna je slikovnica kojoj je teško odoljeti.

Iako su vinske ture već dugi niz godina vrlo popularna tematska putovanja, u posljednje vrijeme sve su privlačnije ponude koje izbor hrane i pića  šire i na ostale vrlo primamljive okuse i mirise.

Odabir destinacije za uzbudljivo putovanje stoga nije jednostavan zadatak. Teško je odlučiti između toliko atraktivnih opcija. Na kartama putoholičara svakako se trebaju naći mjesta koja su životna, koja ostavljaju dojam koji je teško izbrisati i koja su pravi vrtlog zabave i uživanja. Hedonisti će u svoju putovnicu sigurno utisnuti one države koje su višestoljetnu tradiciju najboljih sastojaka pretočili u brendove kojima je teško odoljeti.

Na popisu mjesta od kojih su čak poznatija zavodljivija pića koja iz njih putuju u cijeli svijet, našlo se 12 destinacija. Domovine vaših omiljenih pića, zasigurno će vam biti odlični domaćini.

Whisky, Škotska

Putovanje u Škotsku je nemoguće zamisliti bez upoznavanja s elegantnim whiskyem. Znate li da je pravi škotski whisky, dok su svi ostali whiskey? A svi pravi poznavatelji whiskyja u piće ne stavljaju led.

A post shared by Anne Sage (@citysage) on

Metaxa, Grčka

Grčka metaxa žestoko je piće koje krije uzbudljive priče o slavnom vojskovođi po kojem ovo žestoko piće nosi ime.

Bourbon, SAD

SAD se posebno ponosi burbonom koji je neizostavan “rekvizit” brojnih filmova i moodie romana.

Mojito, Kuba

Omiljeno ljetno piće diljem svijeta je mojito, no u njegovoj matičnoj zemlji uživanje u mojito okusima poprima potpuno drugu dimenziju jer ipak je riječ o Kubi.

Margarita, Meksiko

Ako pravi odmor ne možete zamisliti bez margarita, onda spakirajte kofere i otputujte u Meksiko.

Prosecco, Italija

Proljetna putovanja puno bolje zvuče uz pjenušavi slatkasti prosecco kojem je domovina Italija.

Gin tonic, Engleska

Mnogima najdraže i trenutno vrlo popularno piće gin tonic svoje korijene zapravo ima u Indiji, no zbog kolonijalnih veza ubrzo je postao popularan i u Velikoj Britaniji.

Votka, Rusija

Ako ste ljubitelji oporog okusa slavnog prozirnog pića uputite se u Rusiju i nazdravite votkom u raskošnom ambijentu moskovskih restorana.

Šampanjac, Francuska

Uspjeh proslavite uz šampanjac u Francuskoj, najprofinjenije pjenušavo vino na svijetu.

A post shared by Leonie Hanne (@ohhcouture) on

Sake, Japan

U Japanu si priuštite rižino vino, sake i još dugo prepričavajte ta neponovljiva iskustva.

Sangrija, Španjolska

No, ukoliko  vas više veseli mješavina vina i voća, nema boljeg mjesta za beach partyje uz čašu sangrije u Španjolskoj.

Rakı, Turska

Ukoliko vas fascinira turska kultura, onda nikako ne propustite raki ili tzv. lavlje mlijeko koje se aromatizira anisom.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori