Super destinacije za ljetni city break

Super destinacije za ljetni city break

City break na zanimljiivim europskim lokacijama

Ljetni city break posebno je uzbudljivo iskustvo koje svi radosno iščekujemo. Za maleni predah od svakodnevice dovoljno je svega nekoliko dana koje ćemo zauvijek pamtiti. Ne traje dugo, ali baš onoliko koliko nam je dovoljno da napunimo baterije i upijemo novu energiju gradova u kojima nismo bili, a kao da oduvijek osjećamo s njima posebnu privlačnost.  Obično je riječ o mjestima o kojima smo čitali u knjigama, njihove najljepše lokacije gledali u filmovima, o njima slušali i zamišljali kako uživamo na tim zanimljivim mjestima. Zašto stoga ne iskoristiti barem mali dio godišnjeg odmora za upoznavanje s tim mjestima. Dovoljno je sastaviti itinerarij koji će nam poslužiti kao podsjetnik na sve što smo zamišljali kada smo priželjkivali ta nestvarno lijepa mjesta. A itekako su stvarna i treba nam samo nekoliko sati da svoju želju pretvorimo u stvarnost. Ukoliko imate više takvih mjesta koja biste voljeli posjetiti i ne možete odlučiti koji biste posjetili prvi, donosimo nekoliko prijedloga. Na popisu su se našli gradovi do kojih je jednostavno i brzo doći bilo kojim prijevoznim sredstvom, a za ostvarenje odmora iz snova dovoljno je svega nekoliko sati.

Mjesta koja su nam tako blizu, a tako su čarobna

No, ono što je najvažnije jest da mjesta koja će postati cilj ljetnog city breaka budu zanimljiva, šarmantna, da se u njima možete dobro odmoriti i postići harmoniju uma i tijela, a s druge stane da nude sadržaje i iskustvo koje će vas zauvijek obilježiti i obogatiti. Daleke destinacije možete ostaviti za planiranje nekog dužeg puta i to u zimskim mjesecima kada kod nas bude hladno, a vi se zaželite sunca. Sada obojite svoj srpanj destinacijama srednje i južne Europe i uživajte u mjestima koja su tako blizu nas, a tako su lijepa.

Za uživanje u suncu, moru i kulturnoj baštini neka vaš izbor bude Umag, Split ili Kotor, a za lijeno uživanje na plaži Sicilija. Za romantično raspoloženje u mirisu predivne prirode, uz vrhunske gastro užitke i opuštajuću atmosferu posjetite Provansu, a za istraživanje, susret s poviješću i vibrantnom sadašnjošću na svoj popis uvrstite Firencu, Beograd, Bukurešt, Prag ili Budimpeštu. Ukoliko želite osjetiti smirujuću snagu jezera, idilične drvene kućice i pitoresknu prirodu koja ih okružuje izbor je uistinu bogat, od poznatog talijanskog jezera Lago di Como, Hallstata u Austriji, Bleda u Sloveniji do Brienza u Švicarskoj.

Umag, Hrvatska

Split, Hrvatska

Provansa, Francuska

Sicilija, Italija

A post shared by T a n i a (@clayhaze) on

Lago di Como, Italija

A post shared by Anda? (@anda_stanciu) on

Hallstat, Austrija

A post shared by Lennart Pagel (@lennart) on

Bled, Slovenija

A post shared by hulyaozkurt (@hulyaozkurt) on

Firenca, Italija

Brienz, Švicarska

Kotor, Crna Gora

Beograd, Srbija

A post shared by Beograd (@belgrade_in) on

Budimpešta, Mađarska

Prag, Češka

Bukurešt, Rumunjska

A post shared by Anda? (@anda_stanciu) on

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori