Vukovarsko-srijemska županija idealna je za jesensko putovanje s prijateljicama

Vukovarsko-srijemska županija idealna je za
jesensko putovanje s prijateljicama

Foto: Davorin Krešić

Pomaknuti granice, odmaknuti se od standarda, pronaći nove destinacije, otkriti njihove priče, pobjeći negdje s omiljenim društvom? Spakirajte kofere i s prijateljicama pravac Srijem i Slavonija. Tamo bi rekli “nije preko svijeta”, za par sati eto vas u Vinkovcima, Vukovaru ili Iloku. Uživat ćete!

Wellness u Vinkovcima

Ništa ne godi više od ugodne masaže, peelinga nakon ljeta, duboke hidratacije lica, plivanja u bazenu, opuštanja u jacuzziju ili u toplini sauna i to u super društvu. Hotel Villa Lenije kao stvorena je za wellness dan.

Opuštajući dan u elitnom dijelu Vinkovaca spojite sa šetnjom uz Bosut i kavom na Korzu okruženi najljepšim baroknim zgradama u gradu. Prava antistresna terapija pogotovo za one koji dolaze iz velikih urbanih sredina.

Foto: arhiva Villa Lenije

Domestic House Lola

Moderan i prozračan interijer, kombinacija industrijskog dizajna i minimalizma, gurmanski doživljaj u restoranu, omiljeni napitak u kafiću, decentne sobe – Domestic House Lolu odabrat će urbani putnici.

Smještena je u središtu vukovarske barokne jezgre, u obnovljenoj palači obitelji Paunović s kraja 19. stoljeća i jedno je od najatraktivnijih mjesta za predah uz kavu ili piće. Pa ako ste samo u prolazu, obavezno svratite.

Foto: Marko Džavić

Urbano lice Vukovara

Tu su nastale borosane i startasice, a barem po jedan njihov par naći će se u ormariću s cipelama svake trendseterice. Ako ste ljubitelj urbane scene, dobro je znati da je ovaj grad na Dunavu najljepša galerija na otvorenom s muralima, 3D anamorfnim slikama i grafitima koje potpisuju poznati hrvatski i svjetski street art umjetnici.

I još nešto. U Vukovaru se pije Vukovarsko! To će vam preporučiti svaki pivoljubac, a jedno od omiljenih mjesta za ovo pivo je Vukovarsko pub.

Foto: Marko Džavić

Kuće za odmor

Sloboda i privatnost! Baš je to ono što tražite. Pronaći ćete ih u kućama za odmor u urbanim sredinama ili ambijentalnim selima. Brana u Vinkovcima ili Biser Dunava u Vukovaru samo su neka od takvih mjesta. Sjajan izbor za opuštajući odmor, odlična polazišna točka za izlete Vukovarsko-srijemskom županijom. Bablje ljeto i rana jesen u Srijemu i Slavoniji kao stvoreni su za druženje u vrtu, sunčanje uz bazen ili kavu na terasi. Savršeno!

Putovanje započnite i završite iločkim pjenušcem

Ilok je jedan od najljepših gradića koje ste vidjeli, vinsko je središte Srijema i Slavonije, a u pjenušcima iločkih vinarija uživali su i slavni Rolling Stonesi. Lagani, lepršavi, ugodni, odgovarat će uz druženje s frendicama. Jeste li kušali iločke rosee ili medna predikatna vina? Žene ih obožavaju.

Foto: Davorin Krešić, arhiva Villa Lenije, Marko Džavić

Učitati još
Zatvori